|

Önce ülkem sonra partim

Partili cumhurbaşkanlığı sistemini öngören anayasa referandumu için ‘evet’ kampanyası yürütecek MHP, yol haritasını hazırlıyor. MHP’nin referandum sürecinde “Önce ülkem ve milletim sonra partim ve ben” ilkesi doğrultusunda kampanya yürüteceği öğrenildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/01/2017 Perşembe
Güncelleme: 00:06 - 26/01/2017 Perşembe
Yeni Şafak

AKParti'nin anayasa teklifi MHP'nin de desteği ile Meclis'ten geçti. Daha önce “Meclis'te 'evet' dersek referandumda da 'evet' deriz” ifadelerini kullanan MHP lideri Devlet Bahçeli, kurmayları ile referandum sürecinde izleyeceği yol haritasını hazırlıyor.



SAHADA AKTİF ÇALIŞMA


Anayasa görüşmeleri devam ederken Türkiye turu başlatan ve genel başkan yardımcılarını sahaya süren MHP, “evet” kampanyasında da aktif bir çalışma yürütecek. MHP, referandum sürecinde son günlerde milliyetçi söylemlerle MHP tabanını etkilemeye çalışan CHP'nin oyununu bozmayı planlıyor. MHP'nin tabanında ciddi bir rahatsızlık olduğunu ileri süren ve ülkücülerin de 'hayır' diyeceğini iddia eden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu iddialarını çürütecek. Tabana, CHP'nin ileri sürdüğü tezlerin doğru olmadığı anlatılacak.



MİLLİ HASSASİYETLER


Mitinglerden çok salon toplantılarında halkla biraraya gelmeyi planlayan MHP yönetimi, referandum kampanyasında milli hassasiyetleri ön planda tutacak. Sistemin ayrıntılarının anlatılacağı toplantılarda anayasanın ilk dört maddesinin kesinlikle değişmeyeceği vurgulanacak. Bahçeli'nin “Önce ülkem ve milletim sonra partim ve ben” ifadesi de kullanılarak bu süreçte devletin bekasının düşünüldüğü, sistemin adının cumhurbaşkanlığı olduğu MHP'nin rejimin işlerlik kazanması adına siyasi unsur olduğu belirtilecek.



KAMPANYADA 15 TEMMUZ VURGUSU YAPILACAK


15 Temmuz FETÖ'cü darbe girişiminin ardından Türkiye'de hiçbirşeyin asla eskisi gibi olmadığı anlatılacak. MHP'nin anayasa sürecinde kilit rol oynadığı, parlamenter sistemden taviz verilmediği, partinin amacının siyasi tıkanıklığı gidermek olduğu, son kararı yine halkın vereceği vurgulanacak.


#Partili cumhurbaşkanlığı
#MHP
#Devlet Bahçeli
8 yıl önce