|

Ömer Halisdemir'in adı ortak tatbikata verildi

Türk Silahlı Kuvvetleri, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine engel olmaya çalışırken şehit olan Astsubay Ömer Halisdemir'in adını Pakistan ile yapılan ortak komando tatbikatına verdi. Kahraman astsubay Halisdemir, 2013 yılında Pakistan'da tatbikata katılmıştı.

Yeni Şafak
10:16 - 6/06/2017 Salı
Güncelleme: 11:28 - 6/06/2017 Salı
Kahraman şehit astsubay Ömer Halisdemir'in Pakistan'da katıldığı tatbikatın görüntüleri ortaya çıkmıştı.
Kahraman şehit astsubay Ömer Halisdemir'in Pakistan'da katıldığı tatbikatın görüntüleri ortaya çıkmıştı.

Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığından Pakistan'a giden personelin katılımıyla "Ömer Halisdemir Pakistan-Türkiye Ortak Komando Tatbikatı" yapıldı.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Türk komandoları ile Pakistan komandolarının katıldığı ortak tatbikat düzenlendi.

Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığından Pakistan’a giden personelin katıldığı tatbikat 12-21 Mayıs'ta Pakistan Ulusal Terörle Mücadele Merkezinde yapıldı.

Faaliyet, "Ömer Halisdemir Pakistan-Türkiye Ortak Komando Tatbikatı" olarak adlandırıldı.

Tatbikat fotoğrafları ortaya çıkmıştı
FETÖ'nün darbe girişimi sırasında cuntacı general Semih Terzi'yi vurarak darbenin seyrini değiştiren kahraman Astsubay Ömer Halisdemir'in 2013 yılında Pakistan'da katıldığı tatbikatın fotoğrafları ortaya çıkmıştı.



Darbeci general Semih Terzi'yi vurmuştu
FETÖ'nün darbe girişimi sırasında, Ömer Halisdemir tarihe geçecek bir kahramanlık sergilemişti. Halisdemir, yönetime el koymaya kalkışan darbeci general Semih Terzi'yi vurarak darbe girişimin seyrini değiştirmişti. O anlar da kameraya böyle yansımıştı.
#FETÖ
#Ömer Halisdemir
#Pakistan
#Türkiye
#Türk Silahlı Kuvvetleri
7 yıl önce