|

Öğretmenden ByLock servisi

FETÖ’nün kripto haberleşme ağı ByLock’un örgüt üyeleri arasında dağılımı ve sisteme girişinden öğretmenlerin sorumlu olduğu tespit edildi. ByLock’a giriş şifrelerinin, 81 ilde görevlendirilen öğretmenler tarafından verildiği ortaya çıktı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 1/11/2016 Salı
Güncelleme: 00:46 - 1/11/2016 Salı
Yeni Şafak

FETÖ'nün şifreli iletişim ağı olan ByLock ile ilgili detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Örgütün 17-25 Aralık sonrası deşifre olmamak için kullanmaya başladığı ByLock ile ilgili Pensilvanya'dan gelen talimatla 81 ilde öğretmenlerin görevlendirildiği ortaya çıktı. 2014 yılında örgütün verdiği ByLock görevini üstlenen öğretmenlerin, hâkim, savcı, asker ve iş adamları ile yüz yüze görüşerek şifreleri verip, uygulamayı telefon ve tabletlere yükledikleri belirlendi. ByLock'tan öğretmenlerin sorumlu olduğu ve örgüt içerisinde dağılımını sağladıkları ise MİT'in deşifresinin ardından, tüm illerde başlayan operasyonlar ile gün yüzüne çıktı.



HÂKİM VE SAVCILAR ONDAYDI


FETÖ'nün İstanbul yapılanmasında, hakim ve savcılara ByLock yükleme görevinin öğretmen A.S.'de olduğu tespit edildi. 'Terör örgütüne üye olmak'' suçundan tutuklanan öğretmenin, savcılar ve hâkimler ile farklı zamanlarda yüz yüze görüştüğü ve şifrelerini bizzat verdiği öğrenildi. Harp Akademileri Komutanlığı'nda tutuklanan 45 üst rütbeli subay ve öğrenciye de ByLock yükleyen şüphelinin FETÖ'ye bağlı kolejde öğretmenlik yapan F.Ç. olduğu belirlendi.



SAMSUN'DA SENDİKACI ÇIKTI


Samsun, Kocaeli, Ankara ve İzmir'de de yargı ve TSK mensuplarına ByLock yükleyen isimlerin öğretmen olduğu öğrenildi. Samsun'da tutuklanan öğretmen A.M.'nin aynı zamanda FETÖ'nün dershane tartışmaları sırasında kurdurduğu Aktif Eğitim-Sen üyesi olduğu ve örgütün Samsun'daki okullarından sorumlu imam olduğu belirtildi.



#ByLock
#FETÖ
8 yıl önce