|

Odatv davasında sanıklara beraat

Gazeteciler Nedim Şener, Ahmet Şık, Soner Yalçın, Prof. Dr. Yalçın Küçük ve eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı’nın aralarında bulunduğu 13 sanığın yargılandığı Odatv davasında 6 yıl sonra karar çıktı. Mahkeme tüm sanıkların beraatine karar verdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/04/2017 Perşembe
Güncelleme: 07:05 - 13/04/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Soner Yalçın ve Nedim Şener
Soner Yalçın ve Nedim Şener

Gazeteciler Nedim Şener, Ahmet Şık, Soner Yalçın, Prof. Dr. Yalçın Küçük ve eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı’nın aralarında bulunduğu 13 sanıklı Odatv davasında 6 yıl sonra karar çıktı. İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya başka suçtan tutuklu sanık gazeteci Ahmet Şık getirildi. Nedim Şener, Soner Yalçın, Prof. Dr. Yalçın Küçük ve eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı’nın da aralarında bulunduğu 9 sanık duruşmada hazır bulundu. Sanıklardan Doğan Yurdakul, Müyesser Yıldız, Mümtaz İdil ve İklim Bayraktar ise duruşmaya katılmadı. Soner Yalçın beraatini istediğini belirterek, “Bize bu kumpası kuran FETÖ’den şikayetçi olduğumu belirtmek istiyorum” dedi.


BUGÜNLER OLMAZDI

Nedim Şener ise, “Son sözüm Hrant için adalet için. Benim bu davaya iliştirilmem Dink cinayetindeki sorumluları açığa çıkarmamdandır. Bu davada yargılananların yazdıkları okunsaydı Türkiye bugünleri yaşamazdı. Bu davadaki sanıkların haklarının teslim edilmesini istiyorum” dedi. Hanefi Avcı da son sözünde, “Kumpas kuranlar hakkında suç duyurusunda bulunulmasını diliyorum” dedi.Kararını açıklayan mahkeme heyeti, tüm sanıklar hakkında toplanan deliller, yargılama sırasında alınan bilirkişi heyet raporları ve sanık savunmalarını dikkate alarak isnat edilen suçların sanıklar tarafından işlendiğinin sabit olmadığını belirterek beraatlerine karar verdi.


O KİŞİLERE SUÇ DUYURUSU

Mahkeme ayrıca sanıklar hakkında açılan kamu davasında suçlamaya mesnet teşkil eden dijital delilleri oluşturan, sanıkların bilgisayarlarına gönderen kişiler ve bu kişilerle bu dosyanın soruşturma ve dava aşamasında fikir ve eylem birliği içerisinde hareket eden kamu görevlileri hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

Tazminat hakları var

Mahkeme sanıkların gözaltında ve tutuklulukta kalmaları nedeniyle hüküm kesinleştikten sonra 1 yıl içerisinde tazminat davası açma haklarının bulunduğunu belirtti.

#Nedim Şener
#Ahmet Şık
#Soner Yalçın
#Oda Tv
7 yıl önce