|

O fotoğrafa 6 gözaltı

Dink cinayeti hükümlüsü Ogün Samast’ın Samsun Otogarı’nda Türk bayrağı önünde çekilen fotoğraflar ve videolarla ilgili 8 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Fotoğraf ve videoların yayınlanmasıyla ilgili aralarında gazeteci Muammer Ay’ın da bulunduğu 6 şüpheli gözaltına alındı.

Yeni Şafak
04:00 - 22/03/2017 Çarşamba
Güncelleme: 19:41 - 24/03/2017 Cuma
Yeni Şafak
Ogün Samast
Ogün Samast

Hrant Dink cinayeti soruşturması kapsamında 8 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Gökalp Kökçü tarafından cinayete ilişkin yürütülen soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. Savcı Kökçü, Dink cinayeti hükümlüsü Ogün Samast'ın 20 Ocak 2007'de Samsun Otogarı'nda yakalandıktan sonra Samsun Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğüne bağlı birimlerde gözaltında tutulduğu sırada Mustafa Kemal Atatürk'ün “Vatan toprağı kutsaldır, kaderine terk edilemez” sözü bulunan Türk bayrağı önünde çekilen fotoğraflar ve videoların 2007 ve 2016 yılının Eylül ayında bazı medya kuruluşlarında yayınlanmasına ilişkin 8 şüpheli hakkında gözaltı kararı verdi.



2 KİŞİ ARANIYOR


Polis, İstanbul, Ankara, Sakarya, Kırıkkale, Elazığ ve Samsun'da operasyon yaptı. Subay Murat Bayrak, 1. sınıf Emniyet Müdürü Yakup Kurtaran, Emniyet Amiri Ahmet Çetiner, Astsubay Yüksel Avan ve Birol Ustaoğlu ile gazeteci Muhammer Ay gözaltına alındı. Hakkında gözaltı kararı bulunan emekli Subay Atilla Güçlüoğlu ve ihraç edilen 3. Sınıf Emniyet Müdürü Metin Balta'yı yakalama çalışmaları devam ediyor.



İKİ POLİS MESLEKTEN İHRAÇ EDİLMİŞTİ


19 Ocak 2007 tarihinde gazeteci yazar Hrant Dink'i öldüren Ogün Samast, cinayetin ardından Samsun Otogarı'nda yakalandı. Samast'ın, götürüldüğü Terörle Mücadele Şubesi'nin çay ocağında elinde Türk bayrağı ile fotoğrafı çekildi. Samast'ın bir yanında polis şefleri, diğer yanında ise jandarma bulunuyordu. Fotoğrafta yer alan polislerden dönemin Samsun Terörle Mücadele Müdürvekili Metin Balta ve aynı şubeden Komiser İbrahim Fırat, görevi kötüye kullanma ve gizliliği ihlal suçlamasıyla yargılandı. Darbe girişiminin ardından başlatılan FETÖ soruşturması kapsamında iki polis şefi de önce açığa alındı, ardından da ihraç edildi.


#Hrand Dink
#Ogün Samast
#FETÖ
7 yıl önce