|

'Musul operasyonunda yer almazsak B planımız devreye girer'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya'da toplu açılış töreninde, ​"Eğer koalisyon güçleri bizi bölgede istemiyorsa B planımız devreye girer, o da olmazsa C planı devreye girer" açıklamasında bulundu.

Yeni Şafak
15:42 - 14/10/2016 Cuma
Güncelleme: 17:22 - 14/10/2016 Cuma
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "15 Temmuzun galibi bu aziz millet Türk milleti oldu" açıklamasında bulundu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "15 Temmuzun galibi bu aziz millet Türk milleti oldu" açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya'da toplu açılış töreninde konuştu.



Açıklamadan öne çıkan başlıklar şöyle:



Erdoğan, "Konya 15 Temmuz'da ahde vefasını bir kez daha gösterdi, kardeşlerimizi bizim silahlarımızla vurdular 241 şehidimiz var. Bilmiyorlardı ki yeryüzünde güç Allah'ın halifesi olan insandadır." dedi.



"15 Temmuzun galibi bu aziz millet Türk milleti oldu"


15 Temmuzun galibi bu aziz millet Türk milleti oldğunu ifade eden Erdoğan, "Kardeşlerim duracak mıyız? Durmayacağız, yola aynı şekilde devam edeceğiz. Kararlıyız, kıyamete kadar devam edeceğiz. Şimdi konuşuyorlar, birinci darbe atlatılmış ikinci darde atlatılmış, şimdi üçüncü darbe gelecekmiş. Bir ukala, kendini bilmez köşesinden bir şeyler yazıyor.." açıklamasında bulundu.



Erdoğan "Almanya'ya İtalya'ya iltica etti dediler, ama bilmiyorlar ki, eğer lider taşın arkasına saklanırsa millet dağların ardına saklanır, Meydan dediğimde aziz milletim meydanlara yürüdü" dedi.



"Sevgili Konya fakat bu Konya bir başka"


Erdoğan, Sevgili Konya fakat bu Konya bir başka diyerek, "Cumhurbaşkanlığı seçiminden bir gün önce duamız neydi, Bizi Resulünün izinden ayırma, Mevlana ilmi ver bizi Konevi hikmeti ver ya Rab. Allah'ım bizim kıyamet gününde onlara mahcup etme, bizi sen sırat-ı müstakimden ayırma kardeşliğimizi dirliğimizi bozma bozmak isteyenlere fırsat verme." dedi.



Aradan geçen iki yılın ardından bu duaya ne kadar ihtiyacımız olduğunu gördük. 2002 yılından bu yana pek çok zorlukla karşılaştık. Nice karanlık olaylar arka arkaya geldi.. 7 Şubat Mit kriziyle birlikte varlığı iyice hissedilen bir kuşatmayla ciddi bir şekilde başladı.



Bölücü örgütün hiç bir izahı olmayan hendek eylemleriyle ülkemize nasıl saldırıldığını unutmadık değil mi? Ülkemizde kanlı eylemlerle başlayan DAEŞ da bu kervana katıldı.



"Şu anda teröristleri eğitenleri anlamakta zorlanıyoruz
"


Cerablus'ta halk oraya yerleşmeye başladı. Oradan Rai'ye girdik Ilımlı muhalefetle ilerlemeye devam ediyoruz. Bu milletin güvenlik güçlerini de herkes bilecek Kualisyon güçleri niçin PYD ile hareket ediyor. Bunu anlamakta zorlanıyoruz. Şu anda teröristleri eğitenleri anlamakta zorlanıyoruz.



Biz PYD'ye silah vermeye devam edeceğiz diyorlar. Senin NATO da ki ortağın PYD mi? Bizimle oturup konuşacak işbirliği yapacaksın. Biz bu işi bitiririz.



"Yeni uygulama geliyor bir kaç hafta içinde bunları da göreceksiniz.
"


Erdoğan, FETÖ ile mücadele için, "15 Temmuz darbe girişi ancak iradesini bir şarlatana verebilenlerin yapabileceği bir ihanetti. İnlerine girdik ama devam edeceğiz.Kaçacak delik arayacaklar. Yeni uygulama geliyor bir kaç hafta içinde bunları da göreceksiniz." açıklamalarında bulundu.



Millet ve devlet olarak bizim artık bu örgüte bakışımız diğer terör örgütlerinden geri değildir. Devletimizin şevkatli kolları herkese açıktır. Gelsinler bildiklerini anlatsınlar hukuk onlara kolaylık sağlar.



İdam konusunda Erdoğan, "İdam haklı bir talep, Batı ne derse desin beni ilgilendirmiyor. Beni milletim ilgilendiriyor" açıklamasında bulundu.



Erdoğan, idam konusunda "Yasalarımız yetkiyi parlamentoya vermiş, gereğini parlamento yapacaktır." dedi.



Bazıları 15 Temuuz'un ardından ölçeği çok geniş tutuyorlar diyor diyen Erdoğan, " Kusura bakmasınlar kimse mağdur edebiyatı yapmasın. Asıl mağdur şehit ve gazilerimizin alilerinin mağduriyeti. Milletimiz masum insanları öldüren darbecileri adalete temsil etmiştir. Cezaevlerindeki işkence iddiaları yalandır. Diğer mahkumlar hangi şartlarda kalıyorsa onlarda aynı şartlarda kalıyor. Daha temizlik şart, görevden almalar şart..Bugün rahat bir şekilde yaşıyorsak bu FETÖ temizliğinden kaynaklanıyor. FETÖ teröristlerine dünyayı dar edeceğiz."açıklamasında bulundu.



  • Tek millet! 80 milyon tek millet.
  • Tek bayrak! Şehitler tepesi hiç bir zaman boş kalmadı kalmayacak.
  • Tek vatan! Vatanımızın topraklarından operasyon yapmayız kimse o tür hayaller kurmasın.
  • Rabia... Tek devlet tek bayrak tek vatan tek devlet...
  • İşte bizim Rabiamız bu bununla geleceğe yürüyeceğiz.

Erdoğan, " 1984 yılından bu yana devam eden terör meselesini çok iyi biliyoruz. Her kim FETÖ'yü kucağında tutuyorsa zehri oraya akıyor olacaktır. Terör örgütleri üzerinden bölgemizi yeniden dizayn etmeye çalışanlar bilsin ki izin vermeyeceğiz" dedi.



Biz oyunları bozmazsak bir gün acısını çekeriz diyen Erdoğan, "Türkiye'nin kimsenin toprağında talebimiz yoktur. Kendi geleceğimizi garanti altına almak için yapacağız. Başikadan çıkın diyorlar. Bizi başikaya çağıran sizdiniz. Kimse kusura bakmasın, bizim orada soydaşlarımız var." ifadelerini kullandı.



Erdoğan, "Türkiye güvendeyse bölgede herkes için bir umut vardır" dedi.



Musul operasyonuna katılım için Erdoğan, "Kualisyon güçlerine katılmayı teklif edeceğiz. Koalisyon güçleri arasında olmalıyız " açıklamasında bulundu.



Milletimiz her türlü tehdide karşı iradesine sahip çıktığını vurgulayan Erdoğan, "Marmara'dan 3 yılda geçen insan sayısı 160 milyon oldu. İnşallah 20 Aralıkta Avrasya tüneli açılacak. İnşallah bizim için engel yok! Yeter ki inan azmet." dedi.



"Milletimiz Başkanlık sistemi istiyor hızla adım atmamız gerekiyor"


Türkiye'nin yeni bir anayasayı hak ettiğini söylüyoruz, nihai sözü millet söyleyecektir açıklamasında bulunan Erdoğan, "Milletimiz Başkanlık sistemi istiyor hızla adım atmamız gerekiyor" dedi.









#Cumhurbaşkanı
#Recep Tayyip Erdoğan
8 yıl önce