|

Muhtakip’in şifresi çözüldü

FETÖ'nün itirafçılarından ‘Yeğen’ kod adlı örgüt yöneticisinin anlattıkları ve yanında getirdiği ‘Muhtakip’ adlı özel muhasebe programı, örgütün himmet trafiğini ortaya çıkardı. Programla toplanan himmetlerinin yüzde 13’ünün Pensilvanya’ya, yüzde 30’unun yabancı ülkelerdeki imamlara gönderildiği tespit edildi.

Yeni Şafak
04:00 - 30/10/2016 Pazar
Güncelleme: 23:53 - 29/10/2016 Cumartesi
DHA

İzmir'de, FETÖ soruşturmasında, 'Yeğen' rumuzuyla itirafçı olan örgüt yöneticisinin anlattıkları ve yanında getirdiği 'Muhtakip' adlı özel muhasebe programı, örgüte dair pek çok karalıkta kalan konuyu aydınlattı. 4 aşamalı, büyüklü küçüklü harf, karakter, rakam ve pragraflardan oluşan 63 basamaklı şifre ile açılabilen 'truecrypt' sisteminde, çarpıcı bilgiler ele edildi. İnternet bağlantısı olmayan bilgisayarda açılması gereken programın, şifresinin tek bir karakterinin bile yanlış girilmesi durumunda anında içerisindeki bilgileri sildiği, açılsa bile bu kayıtların bulunamadığı tespit edildi. Bu kayıtların olası silinme olasılığına karşı tüm örgüt yöneticilerinin, mini SD kartlarda bu özel programı ve yedeklemeyi taşıdıkları gizli tanığın, itirafları arasında yer aldı.




HİMMETİN YÜZDE 13'Ü PENSİLVANYA'YA


Bu programın açılmasıyla, içerisinde sadece örgüte ait para akışlarının yer almadığı, yine şifreli olarak girilen Word, Excel, Power Point program dosyalarının da bulunduğu ortaya çıktı. Bazı örgüt üyelerinin ise 63 karakterli şifreyi unutmamak için Fethullah Gülen'in Youtube'deki konuşmalarının linklerini şifre olarak kullandıkları da saptandı. Gizli tanığın getirdiği kayıtlarla örgütün topladığı paraların, kentteki imamlardan kim tarafından toplandığına, nerelere aktarıldığına dair bilgiler de bulundu. Buna göre, toplanan yardımların yüzde 13'ünün Pensilvanya'ya, yüzde 30'unun örgütün etkin olduğu yabancı ülkelerin imamlarına, geri kalanlarının ise örgüte yakın ülke içindeki kurumlara dağıtılmasının kurala bağlandığı tespit edildi. Soruşturma kapsamında 79 kişi tutukladı.


#FETÖ
#Muhtakip
#truecrypt
8 yıl önce