|

Muhalifler desteklenseydi DEAŞ biterdi

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, “YPG'ye verdikleri ağır silahları, zırhlı taşıyıcıları muhaliflere verselerdi ne DEAŞ sorunu kalırdı ne de terör örgütüyle iş birliği yapmak zorunda kalırlardı.” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/02/2017 Cuma
Güncelleme: 04:14 - 24/02/2017 Cuma
Yeni Şafak
Muhalifler desteklenseydi DEAŞ biterdi
Muhalifler desteklenseydi DEAŞ biterdi

Türkiye'nin Varşova Büyükelçisi Tunç Üğdül'ün onuruna verdiği yemekte basın mensuplarıyla sohbet etti ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.



AVRUPA ÇİFTE STANDARTLI


DEAŞ'ın etnik çatışma çıkarabileceği yerlere yerleştiğine dikkati çeken Çelik, PYD'nin de diğerlerinin topraklarına el koymaya çalıştığını ifade etti. Çelik, Türkiye'nin DEAŞ saldırısına uğradığında Avrupa kurumlarının bunu binaların üzerine Türk bayrağı yansıtarak dayanışma gösterdiğini ancak daha kanlı eylemlere imza atmasına rağmen hiçbir PKK saldırısında bu dayanışmanın gösterilmediğine vurgu yaptı. Polonyalı muhataplarıyla FETÖ'ye ilişkin görüşlerini paylaştığını dile getiren Çelik, “Bu faaliyet yabancı istihbarat desteği olmadan bu kadar yayılamaz.” diye konuştu.



OBAMA PASİFİST


Obama döneminin geçmişteki gibi iyi planlanmamış müdahaleler yapmamak için çok pasifist kaldığını söyleyen Çelik, “Dünyada önemli bir güçseniz, bir işte kötü müdahale ne kadar yanlış sonuçlar doğurursa hiç müdahale etmemek de öyle sonuçlar doğurur” ifadesini kullandı.


#DEAŞ
#Muhalifler
#Ömer Çelik
8 yıl önce