|

Müezzinin himmet vurgunu

Tente kazasıyla gündeme gelen Ataköy Ömer Duruk Camii müezzinlerinden Muhittin B.’nin, darbe girişimi sonrası, cami ihtiyaçları için cemaatten topladığı parayı, FETÖ'ye himmet olarak verdiği belirlendi.

Yeni Şafak
04:00 - 17/03/2017 Cuma
Güncelleme: 05:58 - 17/03/2017 Cuma
Yeni Şafak
Müezzinin himmet vurgunu
Müezzinin himmet vurgunu

Ataköy Ömer Duruk Camii müezzinlerinden Muhittin B.'nin, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası cami cemaatinin duygularını istismar ederek, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) himmet topladığı ortaya çıktı. İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Muhittin B.'nin topladığı himmet paralarını, örgüt hiyerarşisinde abisi olan eğitmen Ali A.'ya teslim ettiğini belirledi. Operasyonda müezzin Muhittin B. ve eğitmen Ali A. gözaltına alındı.



FATURALAR ÖDENECEK YALANI


Müezzin Muhittin B.'nin, cemaatten para toplamak için caminin ihtiyaçlarını ileri sürdüğü belirlendi. Cami cemaatinin dini duygularını istismar eden FETÖ'cü müezzinin, caminin doğalgaz faturası, öğrencilere burs, kurban yardımı ve Kur'an kursu masrafları için vatandaşlardan para topladığı tespit edildi. Vatandaşları dolandıran FETÖ'cü müezzinin örgüte bu yolla kaç milyon lira aktardığı incelemeye alındı.



ÖRGÜT ABİSİNDE BYLOCK ÇIKTI


FETÖ'cü müezzinin cami cemaatinden topladığı paraları örgütte abisi konumundaki eğitmen Ali A.'ya düzenli olarak teslim ettiği tespit edildi. Ali A.'nın ise KHK ile kapatılan FETÖ'nün eğitim kurumlarından Ümit Öğretim İşlemlerinde görevli olduğu öğrenildi. Polis operasyonunda yakalanan Ali A.'nın aynı zamanda FETÖ'nün gizli haberleşme ağı ByLock kullanıcısı olduğu belirlendi.



GÜLEN'İN TALİMATINA UYMUŞLAR


FETÖ'cü müezzin Muhittin B. ve örgüt abisi eğitmen Ali A.'nın, Bank Asya'da hesapları olduğu anlaşıldı. FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in 25 Aralık 2013'te Bank Asya'ya para yatırılması talimatının ardından müezzin ve eğitmen abisinin bu talimata uyduğu ve 15 Ocak 2014'te Bank Asya'ya para yatırdıkları kayıtlarda ortaya çıktı.



İKİSİ DE TUTUKLANDI


Müezzin Muhittin B. ve eğitmen abisi Ali A., emniyet sorgularının ardından, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Müezzin Muhittin B.'nin, 'FETÖ'ye üye olmak, terörizmin finansmanının önlenmesine dair kanuna muhalefet etmek, dini duyguları istismar etmek suretiyle dolandırıcılık ve yardım toplama kanununa muhalefet” suçlarından tutuklandığı öğrenildi.



Tanıdık cami


Müezzinin görev yaptığı cami, 10 Ocak'ta gündeme tente kazasıyla gelmişti. Cenaze namazı sırasında yoğun kar yağışı nedeniyle cemaatin saf tuttuğu mekanın üzerindeki tente çökmüş, 2 vatandaş hayatını kaybederken, 39 kişi yaralanmıştı. Cami ile ilgili açılan soruşturma sürüyor.





#FETÖ
#Bylock
7 yıl önce