|

Mini zirve

G20 Liderler Zirvesi Hamburg’da başladı. “Küresel Büyüme ve Ticaret” başlıklı oturum öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump masa başında kısa süreli görüştü.

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/07/2017 Cumartesi
Güncelleme: 04:21 - 8/07/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Mini zirve
Mini zirve

Türkiye’yi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın temsil ettiği G20 Liderler Zirvesi Hamburg'da başladı.

G20 Zirvesi’nin Dönem Başkanı ve Almanya Başbakanı Angela Merkel, zirvenin düzenlendiği Hamburg Fuar Kongre Merkezi’nde konuklarını karşıladı. Karşılamanın ardından G20 liderleri, “Terörle Mücadele” temalı toplantıda bir araya geldi. Toplantı öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere Başbakanı Theresa May ve ABD Başkanı Donald Trump’ın karşılıklı dialogları da dikkati çekti.

Yaklaşık iki saat süren zirvenin ilk programı olan “Terörle Mücadele” temalı toplantı sonrasında resmi karşılama ve aile fotoğrafı çekildi. Fotoğraf çekiminde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sağında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Çin Devlet Başkanı Şi Cinping bulundu. Ardından “Küresel Büyüme ve Ticaret” başlıklı birinci çalışma oturumu gerçekleştirildi.

TRUMP’LA GÖRÜŞTÜ

“Küresel Büyüme ve Ticaret” temalı birinci çalışma oturumu öncesinde ABD Başkanı Trump ve Cumhurbaşkanı Erdoğan masa başında kısa süreli görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da yer aldı. Erdoğan, İngiltere Başbakanı May ile de bir süre görüştü. Erdoğan, Hamburg Messe Konferans Merkezi’nde düzenlenen G20 Liderler Zirvesi’ndeki “Küresel Büyüme ve Ticaret” temalı birinci çalışma oturumu sonrasında ikili görüşmelerine başladı. Erdoğan, zirve kapsamında ilk olarak BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile bir araya geldi. Görüşmede, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da hazır bulundu.


ABE’YE FETÖ SİTEMİ

Erdoğan, zirve kapsamında Japonya Başbakanı Shinzo Abe ile bir araya geldi. Görüşme öncesi kısa bir konuşma yapan Erdoğan, “Ülkemizdeki menfur darbe girişiminden sonra ilk arayan Başbakanlardan birisi olduğunuz için de size teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum. Ancak bu Fetullahçı Terör Örgütü, ne yazık ki Japonya’da eğitim kurumları, dernekler ve sözde kültür merkezleri kisvesi altında faaliyetlerini yine sürdürüyor. FETÖ iltisaklı kuruluşlar kendilerini Türk toplumunun temsilcisi gibi göstererek çeşitli etkinlikler düzenliyor. Bunlar Türkiye’yi hiçbir şekilde temsil etmemektedir” diye konuştu.

#G20
#Hamburg
#Recep Tayyip Erdoğan
7 yıl önce