|

Milletin seçtiği ‘tek adam’ olmaz

16 Nisan halkoylamasını değerlendiren Kastamonulular, yeni sistem sayesinde koalisyon ve darbelerin tarihe karışacağını söyledi. Tek adamlık söylemlerine de tepki gösteren vatandaşlar, “Milletin seçtiği biri ne tek adam olabilir, ne de diktatör” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/04/2017 Cumartesi
Güncelleme: 06:18 - 8/04/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Milletin seçtiği ‘tek adam’ olmaz
Milletin seçtiği ‘tek adam’ olmaz

Türkiye’yi adım adım gezerek vatandaşların anayasa halkoylaması nabzını tutan Yeni Şafak ve TVNET ekiplerinin Çankırı’dan sonraki durağı Kastamonu oldu. 'Tek adamlık' iddialarına tepki gösteren Kastamonulular, "Milletin seçtiği biri ne tek adam olabilir, ne de diktatör" diyor. Kastamonu sokaklarında halkoylamasıyla ilgili görüşlerini sorduğumuz vatandaşların yorumları şöyle:

OYUNUN FARKINA VARALIM

"Vatan için, millet için, büyük Türkiye için evet diyeceğim" diye söze başlayan Ahmet Yüksel, "Bundan iyisi olmaz. Havalimanlarına bakın, İstanbul’a üçüncü havalimanı yapılacak diye Avrupa kıyameti koparıyor" dedi. Tek adamlık iddialarına da, "Milletin seçtiği adam ne tek adam olabilir ne de diktatör olabilir. 7 düvel bir oldu şuan Türkiye’nin üzerine geliyor. Oynanan oyunun farkına varmalıyız" diye konuştu.

REJİM DEĞİL SİSTEM DEĞİŞİYOR

İbrahim Birden, hükümetin FETÖ ile yaptığı mücadeleden dolayı evet diyeceğini belirterek, "Cumhurbaşkanımız hem FETÖ, hem PKK hem de Avrupa ile mücadele ediyor. Bu süreçte yalnız değil" dedi. Rejim değişecek söylemlerini de cevap veren Birden, "Bu ülkede kimseye rejim değiştirmek için fırsat verilmez. Bu bir rejim değişikliği değil bir sistem değişikliği" diye konuştu.

DİKTATÖR DİYENLERİ GÖRDÜK
Kastamonu’da çiftçilik yaptığını söyleyen Halil Düver de, "Hizmetlerin devamı için evet diyorum. Diktatör diyenler kendilerine baksınlar. Cumhurbaşkanımız diktatör olsaydı bu kadar hizmeti yapmazdı. Bu kadar projeyi hayata geçirmezdi. Gördük diktatör diyenleri ülkelerine neler yapmışlar" dedi.

Ömer ve Huriye Palabıyık çifti ise, parlamenter sistemden yana olduklarını belirterek, bu sistemin aksayan yerlerinin düzeltilmesinin daha faydalı olacağını söyledi.
İSTİKRARIN SÜRMESİ İÇİN

Darbelerin ve koalisyonların artık gündemimizden çıkması gerektiğini söyleyen Mehmet Altın, "Çünkü darbeler ve koalisyonlar bizlere iyilik yerine kötülük getirmiştir. İlerlememize hep engel olmuştur. İstikrarın sürmesi için evet diyorum" diye konuştu.

Tek adamlığa inanmadığını söyleyen Mehmet Nazım Akgün de, "Tek adam nasıl olacak. Yardımcıları ve bakanları olacak. Tüm suçlardan yargılanabilecek. Meclisi tek başına fesih edemeyecek. Karşılıklı fesih olacak. Yeni sistemin Türkiye’yi uçuracağını düşünüyorum" dedi.


Gelsin beni de denize döksün

CHP Milletvekili Hüsnü Bozkurt’un evet verecekleri denize dökeceğiz sözlerine tepki gösteren Musa Akgün, Bozkurt'a bir mail attığını söyledi. Bozkurt’a attığı maili gösteren Akgün şunları söyledi: “Ben evet vereceğim, gelsin beni denize döksün. Koalisyonlardan bıktık. Çift başlılıktan bıktım. 14 senedir olanları gördük. Millet 13 sene önceki durumu unuttu. Şuan her şey yolunda, yeni sistemle daha da iyiye gidecekler. Hayırcılar 18 maddeyi iyi okurlarsa evete yöneleceklerini düşünüyorum.” Akgün, CHP’li Bozkurt’tan mailine cevap gelmediğini de sözlerine ekledi.


Bizi biz temsil ederiz

Kastamonu'nun üniversiteli gençlerinden Ramazan Kaya, “Çift başlılığın gitmesini istiyoruz" dedi. Seçilme yaşının düşürülmesini de olumlu bulduğunu söyleyen Kaya "Meclis’te bizim de temsil hakkımız olmalı. Bizi en iyi içimizden biri temsil eder. Bunun için evet diyeceğim” dedi. Kaya, Kastamonu’da yüzde 60’ın üzerinde bir evet çıkacağını tahmin ettiğini belirtti.

7 HAZİRAN’DAN DERS ÇIKARMALIYIZ

Mehmet Sefa Doğan ise, “İstikrara ülkemizin ihtiyacı var. 7 Haziran'dan ders çıkarmamız gerekiyor. Hükümet kurulamadı. Koalisyonlar bize hiç fayda vermedi. İstikrar olmayan bir yerde gelişme olmaz o nedenle 5 senede istikrar olmalı” dedi.


Vesayetten kurtulmanın vakti geldi

Vesayet sistemlerinden kurtulmanın zamanının geldiğini söyleyen Fikri Güneş, "Vesayet sistemlerinden çok çektik. Türkiye’nin kendi sistemine geçmesinin vakti geldi. Bu sistem ile daha güçleneceğiz” dedi. Tek adamlık iddialarına da cevap veren Güneş, “Bu paketin içinde tek adamlık yok. Nereden çıkarıyorlar. Sonuçta millet seçecek. Kararı biz vereceğiz” diye konuştu.

Gençlerimizden
umutluyum

Ayakkabı boyacılığı ile geçimini sağlayan Şükrü Muslu, “Özellikle gençlerin önünün açılmasını çok olumlu buluyorum" dedi. Türkiye’nin geleceğinin gençlerin elinde olduğunu söyleyen Muslu "Çok akıllı gençlerimiz var. Kafalarında büyük projeleri olan gençlerimiz var. Ben boyacı Şükrü olarak gençlerimizden umutluyum” diye konuştu.

#Anayasa referandumu
#16 Nisan 2017
#Kastamonu
7 yıl önce