|

Millet de seni tanımıyor

Başbakan Yıldırım, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun anayasa değişikliğine ilişkin sözlerini eleştirerek, “Kılıçdaroğlu ne dedi, ‘Bu anayasa değişikliğine millet ‘evet’ dese de biz tanımıyoruz’ Buradan söylüyorum, ey Kılıçdaroğlu, sen tanısan ne olur tanımasan ne olur, millet de seni tanımaz, zaten tanımıyor” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 5/04/2017 الأربعاء
Güncelleme: 05:10 - 5/04/2017 الأربعاء
Yeni Şafak
Başbakan Binali Yıldırım
Başbakan Binali Yıldırım
Yozgat ve Kırıkkale’de düzenlenen mitinglerde vatandaşlara seslenen Başbakan Binali Yıldırım, bu anayasanın Türkiye’nin dertlerine çare olmadığını belirtti. Yıldırım, özetle şunları söyledi:

Anayasa değişikliğine ilişkin Mecliste oylama yapılırken, CHP kürsüyü işgal etti ve her türlü rezaleti çıkardı, HDP ise hendek kazmaktan bu işlere vakit bulamadı. Kürtlerin verdiği oylara ihanet eden HDP Kandil’in emrine girdi. Milletin oyunu Kandil’e peşkeş çekti. HDP ve CHP, bu dönemde adeta ikiz kardeş gibiler. İkisi de hep bir ağızdan ‘hayır’ şarkısı söylüyorlar.
DENSİZ, SEN KİMSİN

Kılıçdaroğlu ne dedi, ‘Bu anayasaya değişikliğine millet ‘evet’ dese de biz tanımıyoruz.’ Buradan söylüyorum, ey Kılıçdaroğlu, sen tanısan ne olur tanımasan ne olur, millet de seni tanımaz, zaten tanımıyor. ‘Bu anayasaya ‘evet’ diyenler ihanet ediyor’ diyor? Hadi oradan. Gün yaklaştıkça bir tane milletvekili çıkmış densiz densiz konuşuyor. ‘Evet’ çıkarsa, İstiklal Savaşı’nda Yunan’ı denize döktüğümüz gibi ‘evet’ verenleri İzmir’den denize dökeceğiz’ diyor. Densiz, alçak, sen kimsin?


HEPSİ ÇAĞIMIZIN BELASI

Avrupa’daki bazı siyasetçi ve gazeteciler PKK ve FETÖ mensubu teröristlere, adeta kol kanat gerdi. Siz kendi ülkenize bakın, sizin bu sene seçimleriniz var. Türkiye üzerinden siyaset yaparak, seçim kazanmayı mı hedefliyorsunuz? Bu iş yanlış. Katil PKK’ya, FETÖ’ye kucak açmak ülkenizi damarlarınıza kadar zehirler. Bunların hepsi terör örgütü, hepsi insanlığın, çağımızın belası.

İCAZET Mİ ALACAĞIZ

Türkiye yeni anayasa ile terör belasının üstesinden gelecek. Onun bunun kolu kanadı altında gezen terör örgütleri artık ortalıkta dolaşamayacak. Biz memlekete hizmet ederken, Türkiye’yi kalkındırırken, refahı, huzuru artırırken sizden izin mi alacağız, sizden icazet mi alacağız? Bizim Allah’tan sonra tek hesap vereceğimiz millettir, aziz Türk milletidir.


Dünya imreniyor

Yıldırım, Yozgat Şehir Hastanesi açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Sağlıkta dönüşümü gerçekleştiren ülke Türkiye’dir. Bugün dünyada birçok ülke, Türkiye’deki sağlık hizmetlerine imreniyor. Çalışınca, gayret edince oluyor. Laf üzerine laf değil, taş üzerine taş koyarak bugünlere geldik. Cumhurbaşkanı’mızın hayalidir bu şehir hastaneleri. İşte Cumhurbaşkanı’mızın hayali gerçek oldu, burada, Yozgat’ta. İlk biten şehir hastanesi Yozgat ama açılışı üçüncü olarak yapılıyor, çünkü vakit bulamadık, açmak için vaktimiz olup, gelemedik. 1 Ocak’tan beri hastane hizmet veriyor” dedi. Yozgat Şehir Hastanesinin 18 ay gibi kısa sürede tamamlandığına dikkati çeken Yıldırım, “17 ayda hastane de mi yapacaksın? 17 ayda sadece projelerini bile hazırlayamazsın. Avrupa’da yok, Avrupa’da. Avrupa kıskan. Niye hırçınlaşıyorlar? Çünkü Türkiye, dünyanın en büyük eserlerini yapıyor, dünyanın en büyük havalimanını, en derin, en uzun tünellerini yapıyor” diye konuştu. Konuşmanın ardından Yıldırım, hastanenin yapımını üstlenen Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak’a plaket verdi.


Başbuğ’un hayalini
gerçekleştiriyoruz

Başbakan Yıldırım, “Bugün (dün) rahmetli Alparslan Türkeş’in 20’nci ölüm yıl dönümü. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Alparslan Türkeş’in hayali de başkanlık sistemiydi, cumhurbaşkanlığı sistemiydi. İşte onun mirasını devralan MHP’li kardeşlerimizle, BBP’li kardeşlerimizle, ülkücülerle, alperenlerle, milliyetçilerle bir olduk, beraber olduk başbuğun hayalini gerçeğe dönüştürüyoruz. Biz bu eski Türkiye siyasetini aksayan yönlerini ortadan kaldırmak istiyoruz. Artık milletin kararının üstünde başka karar olsun istemiyoruz. Sistemin iflas eden yönlerini bir bir elden geçiriyoruz. Artık belirli bölgenin partisi olarak, belirli bölgelerden oy alarak iktidar olma yok” dedi.

#Başbakan
#Binali Yıldırım
#CHP
#Kemal Kılıçdaroğlu
٪d سنوات قبل