|

MGK’dan ABD'ye PKK mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan 2017 yılının ilk MGK'sı 8 saat sürdü. Toplantının ardından yayınlanan bildiride terör örgütü PKK/PYD'ye silah yardımı yapan ABD'ye açık mesaj gönderildi: Terör örgütlerinin muhatap kabul edilip bunlara silah yardımında bulunulması terörün güçlenmesine zemin hazırlar.

Yeni Şafak ve
04:00 - 1/02/2017 Çarşamba
Güncelleme: 08:15 - 1/02/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
2017 yılının ilk MGK'sında ABD'ye açık mesaj gönderildi.
2017 yılının ilk MGK'sında ABD'ye açık mesaj gönderildi.

2017 yılının ilk Milli Güvenlik Kurulu (MGK) dün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşti. Toplantının en önemli gündem maddesini “terörle mücadele" oluşturdu.



MGK toplantısı öncesinde Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım'ı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti. Kabul sonrası Erdoğan ve Yıldırım MGK'ya katıldı. Külliye'deki toplantıda, terör örgütleri FETÖ, PKK ve uzantıları, DEAŞ ile mücadele masaya yatırıldı. FETÖ ile mücadele kapsamında bundan sonra izlenecek strateji değerlendirildi. Yunanistan'ın 8 darbeci FETÖ'cü askeri iade etmemesinin de görüşüldüğü toplantıda, yurt içindeki mücadele çerçevesinde yeni kanun hükmünde kararnameler (KHK) gözden geçirildi.



FIRAT KALKANI OPERASYONU


Toplantıda, terör örgütü PKK'yla mücadelede gelinen aşama masaya yatırıldı. Özellikle kanlı örgütün Sincar'a yerleşmesinin önüne geçilmesi kapsamında yürütülen çalışmaları değerlendirildi. Kış şartlarına karşın yürütülen başarılı operasyonlar, kanlı örgüte ağır darbe indirmişti. Suriye'deki son durum da ele alınan başlıklardan biri oldu. Özellikle TSK desteğiyle sürdürülen Fırat Kalkanı Harekatı'ndaki gelişmeler masada yer aldı.



ASTANA ZİRVESİ'NİN SORUNLARI MASADA


MGK'da, Suriye'ye ilişkin yeni gelişmeler de gözden geçirildi. Türkiye'nin girişimleri ve Rusya'nın da garantör olmasıyla Astana'da gerçekleştirilen zirvenin sonuçları değerlendirildi. Toplantıda, PKK'nın Suriye uzantısı PYD-YPG'nin Münbiç'teki konuşlanması da gözden geçirildi. Kıbrıs konusunda yürütülen görüşme trafiği de MGK'nın gündem maddelerinden biri oldu.



REFERANDUM GÜVENLİĞİ


Toplantıda ayrıca, nisan ayında yapılması öngörülen Anayasa değişikliği referandumu öncesi OHAL süreci ELE ALINDI. Sandık güvenliğine ilişkin değerlendirmeler yapıldı






#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#MGK
#FETÖ
#PKK
#DEAŞ
#ABD
8 yıl önce