|

MGK’da gündem Türkiye-AB ilişkileri

Bu yılın son MGK’sı Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Beştepe’de toplanacak. AP’nin aldığı karar sonrası toplantının ana gündeminin terörle mücadele, Irak ve Suriye’deki gelişmeler ile Türkiye-AB ilişkileri olması bekleniyor

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/11/2016 Salı
Güncelleme: 01:38 - 29/11/2016 Salı
Yeni Şafak

Milli Güvenlik Kurulu (MGK), 2016 yılının son toplantısını yarın yapacak. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilecek toplantıda Fırat Kalkanı, Musul operasyonu, FETÖ ile mücadele, AB ile ilişkiler, piyasaların durumu, ABD ile yeni dönem ilişkiler masaya yatırılacak.



Avrupa Parlamentosu'nun 'müzakereler dondurulsun' tavsiye kararının ardından AB ile ilişkiler MGK'ya yansıyacak. Avrupa'nın, Ankara'nın sert tepkisine neden olan Türkiye aleyhtarı tutumuna ilişkin izlenecek strateji MGK'da ele alınacak.



MUSUL VE FIRAT KALKANI


Suriye ve Irak'taki gelişmeler MGK'da haritalar eşliğinde görüşülecek. Fırat Kalkanı Harekatı ve El Bab ile Musul ve Telafer'deki gelişmeler detaylarıyla değerlendirilecek.


Toplantıda, FETÖ'yle mücadelede gelinen nokta, FETÖ'nün elebaşı Fetullah Gülen'in iadesi konusunda işleyen süreç ele alınacak.



TRUMP SONRASI STRATEJİ


ABD'de Donald Trump'ın seçilmesiyle birlikte, bu hususta izlenecek strateji değerlendirilecek. Toplantıda, terör örgütü PKK ile mücadele ve bölgeye yatırımlar gözden geçirilecek.



#MGK
#FETÖ
#Fırat Kalkanı
#Musul operasyonu
8 yıl önce