|

Mezar taşı bulamazlar

MHP lideri Bahçeli, yeni darbe iddialarına sert tepki gösterdi. Bahçeli, “Eğer yeni bir ihanete yeltenen çıkarsa bilinsin ki, bu aziz topraklarda gömülecek ne bir yer, ne de cesedinin başına dikilecek bir mezar taşı bulamayacaktır” dedi. Bahçeli, Almanya’nın İncirlik’ten çekilmesi için de ‘uğurlar olsun’ değerlendirmesi yaptı

Yeni Şafak ve
03:32 - 7/06/2017 Çarşamba
Güncelleme: 09:49 - 7/06/2017 Çarşamba
Diğer
MHP lideri Devlet Bahçeli
MHP lideri Devlet Bahçeli

Partisinin Meclis grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Almanya’nın İncirlik’ten çekilme tartışmaları ve yeni darbe iddialarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu:

Almanya’nın bir yanda sığınma talebinde bulunan FETÖ’cülere destek ve himayesi, diğer yanda PKK’ya kol kanat germesi iki ülke arasındaki ilişkileri geren açık bir ihlal ve meydan okuma halidir. Almanya kimin yanındadır? Resmi ve diplomatik pasaport taşıyan 400’den fazla FETÖ’cü Almanya’ya iltica talebinde bulunmuştur.

İNCİRLİK YOL GEÇEN HANI DEĞİL

Almanya’nın damgalı hainleri görmeyip, hukuk karşısında hesap veren sözde bir gazeteciyi mesele yapması kabul edilir şey değildir. İncirlik Üssü yol geçen hanı da değildir. İpini koparanın, canı sıkılanın, keyfi yetenin, kafasına göre kafileler halinde gelip tur atacağı, fitne tohumları ekeceği, gizli hedefleri için basamak yapacağı yer değildir İncirlik.

DURDUĞUNUZ KABAHAT

Hükümetin İncirlik Üssü konusunda göstermiş olduğu hassasiyet ve haysiyetli tavır bize göre son derece isabetlidir. Almanya Dışişleri Bakanı’na Konya’daki NATO Üssü’nü ziyaret etmeleri konusunda açık çek verilmiştir. Ancak yine gözleri doymamıştır. Alman askerleri bu hafta veya gelecek hafta çekilecekmiş, diyeceğimiz odur ki, durduğunuz kabahat, hepinize uğurlar olsun.

ÇEKER GİDERSİNİZ

Başka ülke bulacaklarmış, ne oyalanıyorsunuz, neyi bekliyorsunuz, niye zaman kaybediyorsunuz?

Ayağınızın turabı olalım, aman nereye gidiyorsunuz denileceği herhalde düşünülmüyor, hesap edilmiyordur.

Yetmezse Konya’dan da tası tarağı toplar en yakın zamanda Ürdün’e mi gidiyorsunuz, Fizan’a mı gidiyorsunuz, ardınıza bakmadan çeker gidersiniz.

AZAP VE DEHŞET OLUR

Yine darbe iddiaları dillerdedir. Eğer yeni bir darbe teşebbüsü olursa, eğer buna kalkışan, böylesi bir ihanete yeltenen çıkarsa bilinsin ki, bu aziz topraklarda gömülecek ne bir yer, ne de cesedinin başına dikilecek bir mezar taşı bulamayacaktır. Darbecilerin gelecekleri varsa görecekleri de vardır ve görecekleri yalnızca azap ve dehşet olacaktır.

Türkiye yapıcı
katkı sunmalı

Körfez krizini de değerlendiren Bahçeli, “Terörizme destek sağladığı gerekçesiyle bazı ülkeler Katar ile ilişkileri kesmişlerdir. ABD Başkanı’nın Suudi Arabistan ziyaretinden kısa süre sonra bu gelişmelerin ortaya çıkması etraflıca değerlendirmeli ve analiz edilmelidir. Katar’a karşı alınan tedbirler saldırgan, dayatmacı ve izole edicidir. Bu tedbirlerin ABD’den bağımsız, İran’la da bağlantısız olduğunu düşünmek safçadır” dedi. Bahçeli, Türkiye’nin, İslam İşbirliği Teşkilatı’nın zirve dönem başkanı olarak devreye girip katılaşan kriz düğümünü çözme konusunda yapıcı katkılar sunmasında yarar olduğunu belirtti.

Erken
bir adım

Bahçeli, “15 Temmuz’un hesabı ya sorulacak ya sorulacaktır; bunun başka bir yol ve yordamı kalmamıştır. Aralarında Pensilvanyalı hoca görünümlü hainin de bulunduğu 130 kişinin üç ay içinde Türkiye’ye gelmemeleri halinde Türk vatandaşlığından çıkarılacağı İçişleri Bakanlığı tarafından dünkü Resmi Gazete’de ilan edilmiştir. Bu hainleri vatandaşlıktan çıkarma konusunda acele etmek hem erken, hem de mantıklı değildir. Çünkü bunların hepsinden mutlaka Türk adaleti önünde hesap sorulmalı, 15 Temmuz’un diyeti alınmalı, ihanetlerinin bedeli kesinlikle ödettirilmelidir” dedi.


#MHP
#Devlet Bahçeli
#15 Temmuz
7 yıl önce