|

Metris'te 'sen yaktın' kavgası

Cumhurbaşkanı Gül tarafından 'Kişiye özel değişiklik gibi olur' gerekçesiyle veto edilen şike yasası Metris Cezaevi'nde gerginliğe neden oldu. Şike yasasındaki değişiklikle tahliye bekleyen Fenerbahçe'nin hukukçu kurmayları veto sonrası koğuşta birbirine girdi. FB Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu ile FB Avukatı Sami Dinç "Bizi sen yaktın" diyerek kavgaya tutuştu. Kavga diğer tutuklular tarafından güçlükle ayrılabildi

Yusuf Gülbakan
00:00 - 5/12/2011 Pazartesi
Güncelleme: 00:46 - 5/12/2011 Pazartesi
Yeni Şafak
Metris'te 'sen yaktın' kavgası
Metris'te 'sen yaktın' kavgası

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün TBMM tarafından hazırlanan yeni şike yasasını 'Kişiye özel değişiklik gibi olur' diyerek veto etmesinin ardından soruşturma kapsamındaki tutukluların kaldığı Metris'te gerilimli saatlerin yaşandığı ortaya çıktı. Şike soruşturmasıyla ilgili iddianamenin tamamladığı günün akşamında Gül'ün veto kararını öğrenen Fenerbahçeli yönetici Şekip Mosturoğlu ile Avukat Sami Dinç'in birbirine girdiği öğrenildi.

VETO'YLA SARSILDILAR

Özel Yetkili Cumhuriyet savcısı Mehmet Berk, şike soruşturmasıyla ilgili iddianamesini geçtiğimiz Cuma günü tamamladı. Savcının iddianamesinde şüpheliler hakkındaki suçlamaları gündeme bomba gibi düşerken, aynı günün akşamında Çankaya Köşkü'nden TBMM tarafından değiştirilen şike yasasının veto edildiği haberi geldi. Soruşturma kapsamında tutuklu bulunan şüpheliler, ciddi suçlama ve hapis cezası istemlerini içeren iddianamenin şokunu atlatamadan Cumhurbaşkanı Gül'ün vetosuyla sarsıldı. Şike soruşturmasının tutuklu iki FB'li isminin veto kararını duyduktan sonra 'Bizi sen yaktın' kavgasına tutuştuğu iddia edildi.

KAVGAYI TUTUKLULAR AYIRDI

Soruşturmanın iki tutuklu ismi FB'li yönetici Şekip Mosturoğlu ve avukat Sami Dinç, veto haberinin cezaevine ulaşmasıyla birlikte konu üzerinde konuşmaya başladığı belirtildi. Her ikisi de hukukçu olan ve 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesi'ne dair kanunun hazırlandığı sırada Kulüpler Birliği'nde FB adına ekipte yer alan Mosturoğlu ile Dinç'in bir süre sonra ağız dalaşına tutuştuğu öğrenildi. Birbirlerine bağırdıkları ve hakaret ettikleri söylenen iki FB'li arasındaki kavganın diğer tutuklular tarafından ayrıldığı ifade edildi.


'Teşvik primi gönderildiğini duydum' demişti

Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu'nun, savcılık ifadesinde Fenerbahçe'nin teşvik primi verdiği yönündeki sözleri basına yansımıştı. Vatan Gazetesi'nin 7 Temmuz 2011 tarihli haberine göre Mosturoğlu savcılık ifadesinde kendisine yöneltilen şike yaptırdığı iddialarını yalanlarken "Süper ligin ikinci yarısında, Eskişehir'de oynanan Eskişehirspor-Trabzonspor maçı için Fenerbahçe'den teşvik primi gönderildiğini duydum" dedi. Bu ifadeleri nedeniyle Mosturoğlu'na Aziz Yıldırım tepki göstermişti.


Muhabbet gibi oldu, sıkıntı yok

Aziz Yıldırım, Şekip Mosturoğlu ve Fenerbahçeli avukat Sami Dinç'in, Bochum Savcılığı ve TFF'nin suç duyurusu üzerine Sarıyer Cumhuriyet Savcılığı'nca yürütülen soruşturmayı etkilemeye çalıştıkları da tespit edilmişti. Mosturoğlu ile Dinç'in konuşmaları şike soruşturması kapsamındaki telefon dinlenmelerine takıldı. Aynı gün saat 18.20'de avukat Sami Dinç'i, Fenerbahçe'nin Hukuktan Sorumlu Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu'nun aradığı tespit edilmişti:

Şekip Mosturoğlu
: "Ne oldu bitti mi"
Sami Dinç
: "Bitti öyle şeydi zaten muhabbet gibi oldu yani sıkıntı yok"
Şekip Mosturoğlu
: "Şeyi konuşabildin mi Cezaevini"
Sami Dinç
: "Onu konuşamadım abi hep yanımızdaydı zaten. Bunu yani çok şey yapmaz hani çok giremiyorum da o biraz şey ağır bir konu ya. Sen bürodasın değil mi. Tamam okey geliyorum, geliyorum"


13 yıl önce