|

Merkez Parti'nin kurulduğu tarih dikkati çekti

FETÖ operasyonları kapsamında Merkez Parti Genel Başkanı Karslı hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Karslı, 17 Aralık kumpasından sonra parti kurmuş ve seçim kampanyalarında çok yüksek miktarda harcama yapmıştı. Ayrıca, partinin kuruluş davetiyesinde 17 Aralık'a göndermede bulunan ifadeler de dikkati çekmişti.

Yeni Şafak
10:13 - 9/12/2016 Friday
Güncelleme: 10:43 - 9/12/2016 Friday
Yeni Şafak

Terör örgütü FETÖ'ye yönelik 12 ilde operasyon başlatıldı. Soruşturmada Merkez Parti Genel Başkanı Abdurrahim Karslı dahil 87 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.



FETÖ operasyonlarında ilk kez bir partinin genel başkanı hakkında yakalama kararının çıkarılması dikkati çekiyor. Başka bir önemli detay ise, Karslı'nın Merkez Parti'yi 17 Aralık kumpasından sonraki süreçte kurmuş olması. Merkez Parti, 7 Temmuz 2014 tarihinde kuruldu.



Partinin kuruluş davetiyesinde, "Zulüm ve keyfiliğin yerine; Mutlak hak ve adalet, Korku ve güvensizliğin yerine; Huzur ve barışı, Yolsuzluk, hırsızlık, kayırmacılık yerine; Şeffaf ve adil düzeni inşa etmek ilkeleri doğrultusunda mücadelesini sürdürecektir" ifadeleri yer almıştı.



Merkez Parti'yi kuran Karslı, seçim kampanyaları için çok yüklü miktarda harcamalar yapmıştı.









#Abdurrahim Karslı
#Merkez Parti
#FETÖ
8 years ago