|

Menfez paşasının 1 dolar itirafı

FETÖ’nün darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konakladığı otele saldırı düzenleyen Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığının “üs imamı” Astsubay Başçavuş Zekeriya Kuzu’nun ifadesi ortaya çıktı. Menfezde yakalanan Kuzu, kendisine ‘Öğretmen Arif’ adlı birinin 1 dolar verdiğini, Gülen’in bereket olsun diye gönderdiğini söylediğini aktardı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/10/2016 Perşembe
Güncelleme: 20:46 - 26/10/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a suikast girişiminde bulunanlardan Astsubay Başçavuş Zekeriya Kuzu, savcılık ifadesinde darbecilerin FETÖ bağlantısı, suikast planının ayrıntıları ve sonrasında olay yerinden nasıl kaçtıklarına dair bilgiler verdi. Suikast timinde yer alan Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığının “Paşa lakaplı üs imamı” olduğu iddia edilen Kuzu, bir dolarlık banknotlarla ilgili soruyu şöyle yanıtladı: “Bu dolarları 'Arif öğretmen' verdi. Uzun bir süre önce (2008 veya 2010 yılı olabilir) bir sohbetimiz sırasında Arif bana bir dolarlık banknot verdi. Bu parayı Amerika'da bulunan Fetullah Gülen'in gönderdiğini, bereket olsun diye bu parayı cüzdanımda taşımam gerektiğini söyledi. Ben de gırgır olsun diye 'Hocanın başka işi yok mu, para dağıtıyor' şeklinde cevap vermiştim. Bunun üzerine ben de aldığım parayı cüzdanımda saklamaya başladım. Bu para halen Çiğli 2. Ana Jet Üssündeki 621099 plakalı askeri araçtaki cüzdanımda bulunur.”



HEPİMİZ FETÖ'CÜYDÜK


Suikast girişiminin ardından kaçışlarına ilişkin de bilgi veren Kuzu, “Bir dinlenme sırasında İsmail Yüzbaşı isimli özel kuvvetçi bize dönerek, 'Burada hizmet hareketinden olmayan var mı?' diye sordu. Kimseden cevap gelmedi. Bu konuşma olduğu sırada biz 18 kişiydik” ifadelerini kullandı. Kuzu, ifadesindeki itirafları nedeniyle can güvenliğinden endişe etmediğini de belirtti.


#FETÖ
#Zekeriya Kuzu
8 yıl önce