|

Memurlara ByLock baskını

Konya merkezli 10 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, hakkında gözaltı kararı verilen, Selçuk Üniversitesi'nde görevli personel ile kapatılan Mevlana Üniversitesi eski çalışanlarının da aralarında bulunduğu 28 kişiden 4'ü yakalandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/12/2016 Cuma
Güncelleme: 00:23 - 30/12/2016 Cuma
Yeni Şafak

Konya Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, FETÖ/PDY ile bağlantısı olduğu değerlendirilen ve örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları öne sürülen, Selçuk Üniversitesi ile kapatılan Mevlana Üniversitesi eski çalışanlarından 28 memur ve teknisyen hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Konya merkezli, Ankara, Aksaray, Bursa, İstanbul, İzmir, Kayseri, Manisa, Mersin ve Zonguldak'ta düzenlenen operasyonlarda şüphelilerden 4'ü gözaltına alındı.



EŞ ZAMANLI OPERASYON


Mardin merkezli 3 ilde yapılan operasyonda Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde çalışan 10 kişi hakkında gözaltı kararı verdi. Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince Mardin, Kocaeli ve İstanbul'da gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda 8 kişi gözaltına alındı.



Kahramanmaraş'ta ise Büyükşehir Belediyesinde daha önce açığa alınanlar ile halen görevde bulunan bazı idarecilerin de aralarında bulunduğu 27 şüphelinin adreslerine eş zamanlı operasyon düzenledi.


#ByLock
#FETÖ
#Mevlana Üniversitesi
8 yıl önce