|

Meclis'te ByLock'çu kimse yok

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, “Bugün itibarıyla milletvekili ve bakan dahil, aktif olarak ByLock kullandığı tespit edilen bir kişi yok” dedi. Canikli, ByLock kullandığı iddia edilen varsa kendileriyle paylaşılmasını istedi

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/07/2017 Çarşamba
Güncelleme: 06:07 - 5/07/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Nurettin Canikli
Nurettin Canikli

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, bugün itibarıyla milletvekili ve bakan dahil, aktif olarak ByLock kullandığı tespit edilen bir kişinin olmadığını söyledi. Canikli, CNN Türk canlı yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İZ BIRAKMAMIŞLAR

Canikli, örgütün çok başarılı “kendini gizleme” yöntemi uyguladığını vurgulayarak, “Belli amaçlar için hiçbir şekilde iz bırakmayan, özel kripto elemanlar yetiştirmiş ve yerleştirmiş. Bilmiyoruz bunları. Hiç iz bırakmamışlar, okullarında okumamış, derneklerinde faaliyette bulunmamış, ByLock kullanmamış, Bank Asya ile bir ilişkisi yok. Bilinen kriterleri kullandığınız zaman tespit edemiyorsunuz. Ama çok özel yöntemlerle tespit edebiliyorsunuz” diye konuştu.

TESPİT EDİLENLERE İHRAÇ

“FETÖ’nün siyasi ayağı olabilir mi?” sorusunu Canikli, “Bugün itibarıyla milletvekili ve bakan dahil, aktif olarak ByLock kullandığı tespit edilen ve bize bildirilen bir kişi yok” şeklinde yanıtladı. Canikli, eski milletvekilleri ve teşkilatlarda bazı sıkıntıların tespit edildiğini ve gereğinin yapıldığını ifade etti. 300’den fazla AK Parti teşkilatında farklı mertebelerde bulunanların FETÖ bağlantısı nedeniyle ihraç edildiğini aktaran Canikli, tespit edildikçe, kim olduğuna bakılmaksızın gereğinin yapıldığını vurguladı.

BİLGİSİ OLAN PAYLAŞSIN

ByLock kullandığı iddia edilen bakan ve milletvekillerine ilişkin bilgiler varsa paylaşılmasını isteyen Canikli, bilgi ve doküman varsa gereğini yapacaklarını söyledi. Canikli, hala kritik noktalarda kripto bazı isimlerin olabileceğine işaret ederek, “Bağlantıyı tespit edecek elimizde araçlarımız şu an itibarıyla yok. Edildikçe gereğini yapıyoruz” dedi.

#Nurettin Canikli
#ByLock
7 yıl önce