|

Meclis’te de evet referandumda da

MHP lideri Bahçeli anayasa değişikliği ile ilgili ilk kez net konuştu. Bahçeli, “Evet oyu vereceğim. Referandumda da evet diyeceğim” dedi. Bahçeli, İstanbul’daki hain saldırıya ilişkin de “Gün birleşme günüdür. Bu oyunu hep birlikte bozmak durumundayız. Terörizmi yok etmek dışında başka şansımız yok” dedi

Yeni Şafak
04:00 - 4/01/2017 Çarşamba
Güncelleme: 10:01 - 4/01/2017 Çarşamba
Yeni Şafak

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında, anayasa değişikliği ve referandum konusunda net konuştu ve 'evet' oyu vereceğini açıkladı. Teröre karşı birlik çağrısı yapan Bahçeli, özetle şunları söyledi:


Türkiye asimetrik bir saldırının, barbar bir akının, vicdansız bir operasyonun odağı ve hedefinde. Türk milleti tarihte eşine az rastlanır bir husumet kapanında. Hedef milli birlik ve kardeşliğimizdir. Türk milletinin tarihsel varlığından rahatsız olan düşman çevreler FETÖ'yü, IŞİD'i, PKK'yı, PYD-YPG'yi ve DHKP-C'yi infaz ve yıkım için görevlendirmişlerdir.



BU OYUNU HEP BİRLİKTE BOZARIZ


Türkiye, hainlerin kanlı eylemlerine mahkum değildir. Ödediğimiz bedeller çok ağırdır. Karşı karşıya olduğumuz zincirleme suikast dehşet vericidir. Bu darboğazdan çıkmalıyız. Bu oyunu hep birlikte bozmak durumundayız. Biliniz ki terörizmi yok etmek dışında ikinci bir seçeneğimiz, bir başka şansımız yoktur ve bu, ancak ve ancak yeni bir Milli Mücadele ruhuyla başarılabilecektir. Aksi halde terörizm Türkiye'yi yutacaktır.



TARİHTE YAPTIK YİNE YAPARIZ


Bombalar dil, din, köken ve yöre farkı gözetmeksizin patlatılmaktadır. O halde karşımızda gittikçe yayılan husumet yangınını söndürmek, hızlanan şiddet seline hep birlikte set çekmek ertelenemez, geciktirilemez bir ihtiyaçtır. Geçmişte yedi düvele yenilmedik, Allah'ın izniyle terörizme de boyun eğmeyeceğiz, diz çökmeyeceğiz. Nice kuşatmaları yardık, yine yaparız.







GÜN BİRLEŞME GÜNÜDÜR


Aramızı bozmak fitne çıkarmayı arzulayanlara asla müsaade etmeyeceğiz. Sosyal medyada yapılan bazı yorum ve açıklamalar suçtur. İnsaların yılbaşı gecesi katledilmelerine 'oh olsun' demek alçaklıktır. Reina'dan yeni bir mezhep düşmanlığı çıkartma çabaları terörizmin bir oyunudur. Bu oyunu Müslüman Türk milleti yine bozacaktır. Gün birleşme günüdür. Uzlaşma ve huzurun merkezi de Türkiye Cumhuriyeti devletidir.



ANAYASA İÇİN NET KONUŞTU


Benim, Anayasa Komisyonu'nda kabul edilen, Genel Kurula geldiğinde de oralardaki değerlendirmelerde katkı sağlayacak bir tek 'evet' oyum vardır. Onu da vereceğim. Verdiğim 'evet' oyunu referandumda da aynen tekrarlayacağım.



Talebi geri çevirdi


Bahçeli, muhalefet liderlerine suikast uyarısı yapıldığı iddiasına ilişkin, “Bizim suikaste yönelik herhangi bir bilgimiz yoktur. Bize bu manada bilgi veren de olmamıştır. Türkiye'de siyasilere, milletimize ve vatandaşlarımıza karşı bu tür suikastler kimseyi yıldıramayacaktır, yıkamayacaktır. Herkes inandığı yolda kararlı bir şekilde yoluna devam edecektir. Kılıçdaroğlu'nun da aynı şekilde yapacağını düşünüyorum" dedi. Koruma sayısında artış olup olmadığının sorulması üzerine Bahçeli, koruma sayısının sabit olduğunu belirterek, yeni bir talepte de bulunmadıklarını bildirdi. Bahçeli, “Bizim arabalarımızda zırh yoktur. Hükümetin, liderlere bir zırhlı araç vereceğine dair bilgiler ulaşmıştır. Bize yönelik böyle bir teşebbüsten vazgeçmelerini salık verdim" dedi.



İnsanlığın bittiği nokta


Bahçeli, “İstanbul Ortaköy'deki gece kulübünde yapılan katliam sözün ve insanlığın bittiği noktadır. Bu terörist saldırının El-Bab kuşatmasıyla bağı olduğu kadar, Türkiye-Rusya-İran arasında Suriye'de hayata geçirilen ateşkes sürecinin ve yeni baştan kurulma çabası gösterilen bölgesel dengelerin payı vardır ve bu çok açıktır" dedi. DEAŞ'ın, Batı'nın şiddet ve cinayet aparatı olduğunu belirten Bahçeli, “Türkiye'yi de içine alan Ortadoğu'daki emperyalist pis kurgunun tetikçilerinden birisi PKK-PYD ise diğerleri kesinlikle FETÖ ve IŞİD'dir. Reina katliamı, aslında 15 Temmuz FETÖ darbe kalkışmasının artçı sarsıntısıdır ve bunlar birbirine eklemlidir. Çıbanın başı okyanus ötesidir" diye konuştu.














#Anayasa değişikliği
#Devlet Bahçeli
#FETÖ
#Ortaköy saldırısı
8 yıl önce