|

Martı kurucusu Oğuz Alper Öktem İBB ve BiTaksi’ye savaş açtı: Tüm kirli çamaşırlar ortaya saçılacak

UKOME'den çıkan İstanbul'a 2 bin 500 yeni taksi kararının ardından sert açıklamalarda bulunan Martı Tag kurucusu Oğuz Alper Öktem İBB'ye ve BiTaksi’nin sahibi Nazım Salur'a savaş açtı. Öktem X hesabından yaptığı paylaşımda "Tüm kirli çamaşırlar artık ortaya saçılsın demiştim; Artık başlayalım" diyerek önümüzdeki süreçte 'yeni taksi rantı' iddiasına dair açıklamaları olacağını belirtti.

17:06 - 30/08/2024 Cuma
Güncelleme: 17:38 - 30/08/2024 Cuma
Yeni Şafak
Oğuz Alper Öktem
Oğuz Alper Öktem

UKOME'nin aldığı kararla trafik sorunu ile boğuşan mega kent İstanbul'a 2 bin 500 yeni taksi daha eklenecek.


Bu kararla, kentteki taksi sayısının artırılması ve taksi sorunun çözülmesinin hedeflendiği belirtiliyor ancak bunun daha büyük problemlere yol açacağı konuşuluyor.


Öte yandan UKOME'nin söz konusu kararına sert tepki gösteren Martı Tag kurucusu
Oğuz Alper Öktem
, açıklamalarına devam ediyor.







İBB ve BiTaksi'ye savaş açtı


X hesabından paylaşımda bulunan Öktem, adeta İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) ve BiTaksi’nin sahibi Nazım Salur'a savaş ilan etti.


Öktem
"Tüm kirli çamaşırlar artık ortaya saçılsın demiştim; artık başlayalım. Önümüzdeki bir ay boyunca, her gün bir videoyla bu üç kişinin İstanbul’da nasıl yeni bir taksi rantı ve yeni bir dijital plaka ağası yaratmaya çalıştığını anlatacağım"
ifadelerini kullandı.

Öktem şunları yazdı;

Tüm kirli çamaşırlar artık ortaya saçılsın demiştim; artık başlayalım.

İstanbul’daki BiTaksi'ye peşkeş çekilen 2500 plakanın arkasındaki üç isim kim, bahsedeyim:

1- Nazım Salur: BiTaksi’nin sahibi. Hakkında onlarca usulsüzlük iddiası var; tek tek elemanlarından hisse karşılığı topladığı paraları, iddialara göre onları kandırarak paralarına nasıl el koyulduğunu, yatırımcılarını yanıltmasını anlatacağım.

2- Sayın Buğra Gökçe: İstanbul Planlama Ajansı’nın başkanı. Hakkında, Buca metrosunda ve katı atık tesisinde çok yüksek kamu zararına sebep olmaktan dava açılmış; bunları gündeme getireceğim.

3- Üçüncüsü ise Buğra Gökçe’nin maşası, Sayın Gürkan Akgün, genel sekreter yardımcısı.

Önümüzdeki bir ay boyunca, her gün bir videoyla bu üç kişinin İstanbul’da nasıl yeni bir taksi rantı ve yeni bir dijital plaka ağası yaratmaya çalıştığını anlatacağım.





#Oğuz Alper Öktem
#Taksi
#UKOME
#İBB
17 gün önce