|

Marmara’da ByLock operasyonu

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından yürütülen FETÖ'nün akademi yapılanmasına ilişkin soruşturma kapsamında, Marmara Üniversitesinde görevli 40 akademisyen hakkında gözaltı kararı verildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/11/2016 Cuma
Güncelleme: 21:00 - 3/11/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Kararın ardından harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Bylock kullanıcısı oldukları tespit edilen 40 akademisyene yönelik operasyon düzenledi. Gözaltı sayısının 13'e ulaştığı öğrenilirken, operasyonun İstanbul merkezli olarak aralarında Ankara ve İzmir'inde bulunduğu 5 ilde geniş çaplı olarak sürdüğü belirtildi. Gözaltına alınanlar ise, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere Vatan Caddesi'nde bulunan Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.



14'Ü TUTUKLANDI


Öte yandan İzmir'de yürütülen soruşturmalarda da 11 zanlı yakalandı. 2 zanlının yurt dışına kaçtığı tespit edildi. Zanlıların örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları belirtildi. Afyonkarahisar'da ise daha evvel FETÖ'den gözaltına alınan 19 zanlıdan 14'ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı


#ByLock
#FETÖ
8 yıl önce