|

Makam dağıtma faslına geçmişler

Başbakan Yıldırım, Deniz Baykal’ın açıklamalarına, “Hayır kampanyası yapanlar doğrusu artık ‘evet’ çıktığına demek ki tam kani olmuş. Şimdi ‘hayır’ grubunun adayı kim olacak, makam dağıtma faslına geçmişler. Bu iyi bir gelişme” sözleriyle değerlendirdi

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/05/2017 Cumartesi
Güncelleme: 05:08 - 6/05/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Başbakan Yıldırım,Türkiye'nin Kişinev Büyükelçiliği yeni binasının açılışını Moldovalı mevkidaşı Pavel Filip ile gerçekleştirdi.
Başbakan Yıldırım,Türkiye'nin Kişinev Büyükelçiliği yeni binasının açılışını Moldovalı mevkidaşı Pavel Filip ile gerçekleştirdi.

Başbakan Binali Yıldırım, Moldova ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı’nda basın toplantısı düzenledi.

Deniz Baykal’ın ‘Referandum sonrasında hayır cephesinde yüzde 49’un adayı Abdullah Gül olabilir’ sözlerini değerlendiren Yıldırım, “Hayır kampanyası yapanlar doğrusu artık ‘evet’ çıktığına demek ki tam kani olmuşlar, şimdi hayır grubunun kim aday olacak, makam dağıtma faslına geçmişler. Bu iyi bir gelişme” dedi.

KABUL ETTİLER

Yıldırım, buna karşın daha günü gelmeden kimin nereye aday olacağı arayışına girmenin, hem millete karşı bir nezaketsizlik olduğunu hem de birinin bir başkasına makam ikramının demokrasiye çok uymadığını dile getirdi.

Başbakan Yıldırım, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun ‘hayır oyu verenler eğitimli’ sözlerine de tepki göstererek, “Ne olacakmış eğitimli, eğitimsiz? Oyları yeniden mi sayalım? Eğitimlileri ayrı, eğitimsizlerinkini ayrı sayıp bir katsayıyla mı çarpalım? Bu anlamsız tartışmaları artık bırakma zamanı çoktan gelmiştir” dedi.

MOLDOVA'YA FETÖ TEŞEKKÜRÜ

Moldova’nın başkenti Kişinev’de mevkidaşı Pavel Filip ile biraraya gelen Yıldırım, “Ekonomik ilişkilerimiz gerçek potansiyelden uzak. Anlaşmalarla ticarette, turizmde ilişkiler daha ileriye taşınacak. 15 Temmuz’da verilen desteğe teşekkür ediyoruz. Serbest ticaret anlaşmalarıyla birlikte bu süreci daha da hızlandıracağımızı düşündürüyoruz. TİKA ofisimiz Moldova’da bir çok projeye destek olmaya devam edecek” diye konuştu.

İSİM ÜZERİNDEN YORUM YANLIŞ

FETÖ konusunu da görüştüklerini belirten Yıldırım, “Moldova dost bir ülke olarak Türkiye’ye zarar verecek örgütlerin arkasında olmayacaktır” dedi. Yıldırım, Kadir Topbaş’ın damadının tahliyesine ilişkin soruya “İsimler üzerinden yorum yapmak yanlış olur" karşılığını verdi.

#Başbakan
#Binali Yıldırım
#Deniz Baykal
7 yıl önce