|

Lokantacı Nevin denetlenecek

Otel odasında basıldığı Tümgeneral Hüseyin Levent Türkmen'in emekli olmasına yol açan Nevin Lemmel için, uyuşturucu davası açıldı. Lemmel, bir yıl boyunca denetim altında tutulacak.

Fatih İnci
00:00 - 14/09/2009 Pazartesi
Güncelleme: 03:13 - 14/09/2009 Pazartesi
Yeni Şafak
Lokantacı Nevin denetlenecek
Lokantacı Nevin denetlenecek

Birinci Hava Taktik Kuvvet Komutanlığı'nda görevli Tümgeneral Hüseyin Levent Türkmen ile Best Apart Otel'de basılan lokantacı Nevin Lemmel için uyuşturucu madde bulundurduğu suçlamasıyla dava açıldı. 2 yıla kadar hapis cezası istenen Adanalı Nevin Lemmel'in bir yıl için denetim altında tutulmasına karar verildi.

Otel baskınından sonra TSK'dan istifa eden Türkmen Paşa ile lokantacı Nevin arasında yaşanan bu olayın ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti. 2 Sulh Ceza Mahkemesi'nde açılan davada Başsavcılığın Lemmel için "Türk Ceza Kanunu'nun 191. maddesine göre uyuşturucu temin etmek suçlarından 1 yıldan 2 yıla kadar hapis cezası istediği öğrenildi.

Ankara 2. Sulh Ceza Mahkemesi ayrıca, Nevin Lemmel'i 'uyuşturucu bulundurmaktan' suçlu bularak, Denetimli Serbestlik Yasası kapsamında bir yıl süreyle denetim altında tutulmasına karar verdi.

15 yıl önce