|

Küstah darbeciye idam ipi

FETÖ’nün darbe teşebbüsü sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik suikast girişimine ilişkin davaya, vatandaşların protestosu damga vurdu. Suikast timindeki hainlerin salona girişi sırasında protesto için toplanan vatandaşlardan bazıları, sanıkların üzerine yumurta ve idam ipi attı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/03/2017 Cuma
Güncelleme: 04:25 - 10/03/2017 Cuma
Yeni Şafak
Vatandaşların attığı iplerden biri suikast timinin başında Gökhan Şahin Sönmezateş’e denk geldi. Sönmezateş savunmasında “Darbeciyim, isterlerse idam etsinler” demişti.
Vatandaşların attığı iplerden biri suikast timinin başında Gökhan Şahin Sönmezateş’e denk geldi. Sönmezateş savunmasında “Darbeciyim, isterlerse idam etsinler” demişti.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe teşebbüsü sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast girişimi ve iki polisin şehit edildiği saldırıya ilişkin 3'ü firari, 44'ü tutuklu 47 sanığın yargılandığı davanın görülmesine devam edidi. Davanın görüldüğü Muğla Ticaret ve Sanayi Odası önünde toplanan çok sayıda vatandaş, sanıkları protesto etti. Muğla E Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutulan sanıklar, sabah saatlerinde yoğun güvenlik önlemleri eşliğinde davanın görüldüğü Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'na getirildi.



YUMURTA ATTILAR


Binanın bahçesinde araçlardan indirilen sanıklar, jandarmalar eşliğinde salona alındı. Salona alınmaları sırasında, protesto için toplanan vatandaşlardan bazıları, sanıkların üzerine yumurta ve ip attı. Vatandaşlardan bazıları ise terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'in fotoğraflarını yırtarak, posterlerinin üzerine bastı. Terör örgütü ve örgütün elebaşı Gülen aleyhine sloganlar atan vatandaşlar, üzerinde Türkçe ve İngilizce yazılar yer alan dövizler taşıdı.







BU SUİKAST 80 MİLYONA


Sanıkların içeri alınmasının ardından Milli İrade Platformu üyeleri basın açıklaması yaprı. Platform adına açıklamayı okuyan, İlim Yayma Cemiyeti Genel Başkanı Yusuf Tülün, teröristlerin, Cumhurbaşkanı Erdoğan otelden ayrıldıktan sonra korkakça bir saldırıda bulunduğunu ifade ederek suikast girişiminin sadece kendisine değil, onu seçerek vazifeye getiren 80 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşına yönelik olduğunu söyledi.



ERDOĞAN MÜDAHİL


Davada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatları, müvekkilleri adına müdahillik talebinde bulundu. Erdoğan'ın avukatı Halit Çokan, “Sayın Cumhurbaşkanı, doğrudan doğruya zarar görmüştür. Sadece şahsı adına değil, devletin başı olduğu için bu suç devlete karşı da işlenen bir suçtur. Bu nedenle devletin başı olarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti adına davaya müdahil olmak istemektedir” diye konuştu.



Gülen için iade talebi


Duruşmada tüm sanıkların savunma işlemlerinin tamamlanmasının ardından mahkeme heyeti, sanık avukatlarının talepleri ve dava dosyasına gönderilen delilleri inceledi. Mahkeme Başkanı Emirşah Baştoğ, adresi belli olması nedeniyle davanın bir numaralı sanığı Fetullah Gülen'in ABD'den iadesine ilişkin Adalet Bakanlığınca yazı gönderilmesi talebinde bulunulduğunu ifade ederel ayrıca firari sanıklar Burkay Karatepe ve Özcan Karacan'ın yakalanması için kırmızı bülten çıkartıldığını söyledi.





#Cumhurbaşkanı
#Recep Tayyip Erdoğan
#FETÖ
7 yıl önce