|

Kurtulmuş: Operasyon Cumhuriyet Gazetesi Vakfı'na yönelik

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Cumhuriyet gazetesine operasyona ilişkin Kurtulmuş, "Cumhuriyet Gazetesi'nin yazar kadrosuna yönelik operasyon değil, Cumhuriyet Gazetesi Vakfına ilişkin, Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma var." dedi.

Yeni Şafak
17:17 - 31/10/2016 Pazartesi
Güncelleme: 22:58 - 31/10/2016 Pazartesi

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Bakanlar Kurulu toplantısı sürerken, gazetecilere açıklamalarda bulundu.



Kurtulmuş'un açıklamalarından öne çıkanlar:



Cumhuriyet Gazetesi'ne operasyon


"Cumhuriyet Gazetesi'nin yazar kadrosuna yönelik operasyon değil, Cumhuriyet Gazetesi Vakfına ilişkin, Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma var. Ağustos ayının 18'inde başlatılan bir soruşturmadır. Dün itibariyle arama, el koyma ve gözaltı kararları verilmiş, ilgili kişilerle ilgili bu uygulama başlatılmıştır. Devam eden hukuki süreç var, hep beraber bu süreci izleyeceğiz. En kısa zamanda sürecin sonucunu göreceğiz.



Yakalanan üst düzey PKK'lı terörist


Bu kişinin adını açıklamamız mümkün değil. PKK operasyonları bakımından önemli bir kişi. Sorgulanmasında çok sayıda bilgi ortaya çıktı. Bu bakımdan güvenlik birimlerimiz önlemlerini alacaktır. Kilit bilgilere sahip. Sorgulanmasıyla, Sayın Kışanak'ın yargılanması hakkında bağlantı yoktur.





Başkanlık sistemi


Anayasa değişikliğini yapabilmek için diğer partilerin tavırlarının, tarzlarının ne olacağını görmemiz lazım. Sayın Devlet Bahçeli'nin işin önünü açan bu tartışmaları bir an evvel hızlandırıp, sonuçlandırmak niyetini ortaya koyan beyanları açıktır. Dolayısıyla burada MHP'nin, CHP'nin nasıl tavır takınacağı bizim atacağımız adımların hem kapsamını belirlemek hem takvimini belirlemek bakımından önemlidir. Tek başımıza halledemeyeceğimiz bir işi, tek başımıza halledecekmişiz gibi topa girmeyiz.



Gülen'in iade süreci


Yarın sabah Feto'yu Türkiye'ye iade etmeleri ya da geçici tutuklama kararı vermeleri belki çok kolay görünmüyor ama sürecin hızlandığını ifade etmek isterim. Sayın Bozdağ'ın gezisinin, aradaki ilişkileri daha da net bir hale getirdiği ve Feto'nun iadesi ya da geçici tutuklanması sürecini hızlandırdığını ifade edebilirim.



Ümit ediyorum ki, iade ya da geçici tutuklama sürecinde oldukça önemli bir adım atıldı. Bunun gereğini Amerika Birleşik Devletleri'nin yöneticilerinin, hukukçularının, yargı sisteminin yapması gerektiğine inanıyoruz. İnşallah Türkiye'ye bu büyük kabusu yaşatan, 15 Temmuz'daki o karanlık geceyi yaşatan ve ondan sonraki süreçte de boş durmayan örgüt liderinin Türkiye'ye en kısa zamanda iadesi mümkün olur ya da bu iade süreci içerisinde geçici tutuklaması kararı mümkün olur."








#Numan Kurtulmuş
#Hükümet Sözcüsü
#Cumhuriyet Gazetesi
8 yıl önce