|

Kurşuna dizdirecekmiş!

FETÖ’nün darbe girişimine ilişkin İzmir’deki 270 sanığın yargılandığı davada dinlenen Albay H.P, Tümgeneral Memduh Hakbilen’in “Ben sıkıyönetim komutanıyım. Hepinizi sabah kurşuna dizdireceğim” dediğini ifade etti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/06/2017 Cuma
Güncelleme: 07:00 - 2/06/2017 Cuma
Yeni Şafak
Tümgeneral Memduh Hakbilen dava kapsamında tutuklu yargılanıyor.
Tümgeneral Memduh Hakbilen dava kapsamında tutuklu yargılanıyor.

İzmir’de FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturmanın ardından 270 sanık hakkında açılan davanın görülmesine devam edildi. İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, bazı tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile taraf avukatları katıldı. Gökçeada Adliyesinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi’yle (SEGBİS) ifade veren tanık Albay H.P, gece yarısından önce kendisini telefonla arayan Albay Ü.T.’nin “O şerefsizler bir şey yapacak, FETÖ’cü bunlar. Cephaneliğin anahtarı neredeydi, her tarafı kilitletmek lazım” şeklinde sözler sarf etmesinin ardından telefonla ulaştığı Binbaşı S.D.’ye cephaneliğin kilitlenmesi emrini verdiğini ifade etti.

GÖZETİME ALINDI

Albay H.P, tutuklu sanık eski Ege Ordusu Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümgeneral Memduh Hakbilen’in karargaha gelip bazı komutanlarla toplantı yapmasının ardından Orgeneral Abdullh Recep’in toplantıyı sonlandırarak Hakbilen’i odasına çağırdığını anlatarak, “Odada sesini yükselten Hakbilen’in Orgeneral Recep’e ‘Komutanım, ben sıkıyönetim komutanıyım. Hepinizi sabah kurşuna dizdireceğim’ demesi üzerine Orgeneral Recep’in emriyle görevden alınan Hakbilen makam odasında gözetim altına alındı. Ben de Hakbilen’in kapısına iki nöbetçi koydurttum” ifadelerini kullandı.

VATAN HAİNİ DEĞİLMİŞ

Hakbilen, “Beni ‘vatan haini’ diye yargılıyorsunuz ama ben vatan haini değilim. Ülkemi seviyorum” diyerek kendini savunmaya çalıştı.

#FETÖ
#Darbe girişimi
7 yıl önce