|

Kurmaylarda ByLock çıktı

15 Temmuz gecesi Jandarma Genel Komutanlığı Karargahı'ndaki eylemlere katıldıkları belirlenen 244 şüpheli için hazırlanan iddianamede, örgütün üç sivil imamı ile kritik konumdaki kurmay jandarmaların da aralarında bulunduğu 37 eski askerin ByLock' kullandıkları vurgulandı

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/07/2017 Pazar
Güncelleme: 08:23 - 2/07/2017 Pazar
Yeni Şafak
Kurmaylarda ByLock çıktı
Kurmaylarda ByLock çıktı

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Jandarma Genel Komutanlığı'nın Beştepe’de bulunan karargahındaki olaylara ilişkin iddianamede, örgütün sivil imamları ile karargahta kritik konumdaki rütbelilerin de aralarında bulunduğu 40 şüphelinin “ByLock” kullanıcısı oldukları yer aldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, 244 kişi hakkında düzenlenen iddianamede şüphelilere, “anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs” ve “silahlı terör örgütü üyesi olmak” suçları yöneltildi.

KONUMLARI BELİRLENDİ

Cumhuriyet Savcısı Ender Coşkun tarafından hazırlanan iddianamede, devletin istihbarat birimleri tarafından tespit edilmemeleri için örgüt üyelerinin kriptolu haberleşme özelliğine sahip “ByLock” programını kullandıkları vurgulandı. Söz konusu programın mesaj içerikleri ve internet trafiğine göre kullanıcının örgüt içindeki konumunun belirlenebildiği belirtilen iddianamede, 40 şüphelinin aktif şekilde “ByLock” kullanıcısı oldukları kaydedildi.

ÖNCE SİVİL İMAMLAR BYLOCK KULLANMAYA BAŞLAMIŞ

İddianamede, Mehmet Yıldırım Ergider, Mesut Özgen ve Muhterem Çöl’ün yanı sıra kurmay subayların da bulunduğu ifade edildi. “ByLock” kullanan subayların 15 Temmuz öncesi istihbarat ve personel şubeler ile karargahtaki önemli konumlarda görev yaptığına yer verilen iddianamede, Jandarma Muhabere Elektronik ve Bilgi Sistemleri Başkanlığında görevli eski Albay Şükrü Demirtürk’ün 20 Eylül 2014’te “Bylock” kullanmaya başladığı bilgisi yer aldı. Örgütün sivil imamlarının asker şüphelilerden önce “ByLock” kullanmaya başladıklarına dikkat çekilen iddianamede, sivil imamlardan Muhterem Çöl’ün 18 Ağustos 2014’te aktif olduğu belirtildi.

#ByLock
#15 Temmuz
#Jandarma Genel Komutanlığı
7 yıl önce