|

Kritik değişiklik

Ankara’da 15 Temmuz kalkışması sonrası FETÖ’ye büyük darbe vuran önemli soruşturmaların yürütüldüğü Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosu’nun başındaki isim Başsavcıvekili Necip Cem İşçimen görevden alındı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/03/2017 الأربعاء
Güncelleme: 05:52 - 15/03/2017 الأربعاء
Yeni Şafak
Kritik değişiklik
Kritik değişiklik

Ankara'da darbe soruşturmalarının başındaki isim değişti. 15 Temmuz kalkışması ile FETÖ'ye büyük darbe vuran çok önemli soruşturmaların yürütüldüğü Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosu'nun başındaki isim olan Başsavcıvekili Necip Cem İşçimen görevden alındı. HSYK'nın yayımladığı kararnameyle 19 Ocak'ta Harun Kodalak'ın yerine Ankara Başsavcılığı görevine getirilen Yüksel Kocaman imzasıyla dün yeni iş bölümünü yayımlandı.



ÖNEMLİ DAVALARA İMZA ATMIŞTI


İş bölümü ile adliyede kritik değişiklikler yapıldı. Göreve geldiğinden bu yana Ankara'da Tren garı, Merasim Sokak ve Güvenpark'taki 3 büyük canlı bomba saldırısı ve darbe girişimi soruşturmaları ile Karlov suikastinin yürütüldüğü Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosu'nun başındaki Başsavcıvekili Necip Cem İşçimen görevinden alındı. İşçimen, kızak büro sayılan Bilişim Suçları Soruşturma Bürosu'nun başına getirildi. 2015 Nisan'da göreve başlayan İşçimen'in başında olduğu süre boyunca Anayasal Büro'da FETÖ ve darbe soruşturmalarıyla ilgili 69 ayrı dava açılmıştı. İşçimen, son olarak 15 Temmuz kalkışması sırasında Genelkurmay Karargahında yaşananları konu alan Yurtta Sulh Konseyi üyelerinin isim isim tespit edildiği çatı iddianamesine imza atmıştı.



YERİNE 3 VEKİL ATANDI


Necip Cem İşçimen'in yerine ise Anayasal Büroda 3 ayrı başsavcıvekili görevlendirildi. Son HSYK kararnamesiyle Sincan'dan Ankara'ya atanan Başsavcıvekili Ergün Şahin, Kaçakçılık Suçları Bürosu Başsavcıvekili Ali Kuşçuoğlu ile Bilişim Suçları Soruşturma Bürosu Başsavcıvekili Mehmet Odabaşı, söz konusu büronun başında görevlendirildi. Bu isimlerden Ergün Şahin, Anayasal Bürodaki darbe soruşturmalarının koordinasyonuyla ilgilenecek. İş bölümü ile görev yeri değişen bir diğer isim de Memur Suçları Soruşturma Bürosu'nun başındaki Başsavcıvekili Hakan Pektaş oldu. Pektaş, Çocuk Suçları Bürosu'nda görevlendirildi. Memur Suçları Soruşturma Bürosu Başsavcıvekilliğine ise Hüseyin Şahin getirildi.



KPSS savcısı da gitti


İş bölümündeki bir diğer dikkat çekici değişiklik ise yine KPSS soruşturmaları ile FETÖ'ye büyük darbe vuran Anayasal Büroda görevli savcı Yücel Erkman oldu. FETÖ'nün yargıda etkin olduğu dönemde örtbas edilen ve delilleri karartılan 2010 KPSS soruşturmasına 2014'te bakmaya başlayan Erkman, kısa süre içerisinde çok önemli işlere imza atmıştı. Soruşturması kapsamında toplam 10 operasyon gerçekleştiren Erkman, bugüne kadar 1000 şüpheli hakkında dava açtı. Askeri lise sınavlarına yönelik 50 bin şüphelisi bulunan bir soruşturmayı da yürüten Erkman ayrıca, ALES ve YDS'ye ilişkin soruşturmalara da bakıyordu.



#FETÖ
#15 Temmuz
#Ankara
٪d سنوات قبل