|

Kritik an Erdoğan’ın gelişi

İstanbul Valisi Vasip Şahin, 15 Temmuz'un İstanbul’daki kırılma noktasının, Cumhurbaşkanı’nın şehre gelmesi olduğunu söyledi. Darbe girişimini araştıran komisyona bilgi veren Vali Şahin, Erdoğan'ın gelişinden sonra darbecilere karşı daha etkili sonuçlar aldıklarını belirtti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/11/2016 среда
Güncelleme: 23:11 - 1/11/2016 вторник
Yeni Şafak

İstanbul Valisi Vasip Şahin, FETÖ'nün darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz gecesi İstanbul'daki kırılma noktalarından birinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'a gelmesi olduğunu belirterek, “Sayın Cumhurbaşkanı geldikten sonra vatandaşlarımızın ve güvenlik kuvvetlerinin motivasyonu daha da arttı ve etkili sonuçlar elde edildi” dedi. Şahin, 15 Temmuz'u araştıran Meclis komisyonuna bilgi verdi.



DİRAYETLİ DURUŞ ETKİLİ OLDU


15 Temmuz akşamı halkın da kısa sürede refleks gösterdiğini ve saat 24.00 olmadan sokaklarda toplanmaya başladığını dile getiren Şahin, “Milletimize teşekkür borçluyuz” dedi. Darbe girişiminde bulunulduğu sırada 1. Ordu Komutanı olan Orgeneral Ümit Dündar'ın televizyonda konuşmasının ve 1. Ordunun bu işin içinde olmadığının anlaşılmasının, vatandaşlarda rahatlama sağladığını ifade eden Şahin, hem Cumhurbaşkanı Erdoğan hem de Başbakan Yıldırım'ın dirayetli duruşları ve yönlendirmelerinin olduğunu kaydetti.



10 DARBECİ ÖLDÜRÜLDÜ


Vasip Şahin, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile uçakla İstanbul'a hareket etmeden önce görüştüğünü ve talimatları aldığını söyledi. Verilen talimatlara uymama konusunda kendisine direkt bir direnme olmadığını anlatan Şahin, “Çok az sayıda tereddüt gösteren ya da gönülsüz olanlarla ilgili zaten gerekli soruşturmalar adli boyutta devam ediyor. Özel kalemimde bunlardan kimse yok.” bilgisini verdi. Vali Şahin, “köprüde boğazı kesilerek öldürüldüğü söylenen asker haberinin” yalanlandığını, buradaki olayların adli boyutlarıyla ilgili de bilgisinin olmadığını söyledi. Şahin, İstanbul'da 10 civarında darbecinin öldürüldüğünü, kimliği meçhul kişilerin de darbeci olup olmadığı tereddütü bulunduğunu kaydetti.



SAHİL GÜVENLİK SORUN ÇIKARTTI


Şahin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul'a geleceği bilgisi üzerine 1. Ordu Komutanıyla birlikte karşılama için Avrupa yakasına geçmek istediklerini, bunun için Sahil Güvenlik Komutanlığı'nı aradığını söyledi. Şahin "O güne kadar her talebimizi istisnasız, tereddütsüz yerine getiren üst yetkili 'Bir Ankara'ya sorayım Sayın Valim' deyince, 'Teşekkür ediyorum, bir çaresine bakarız' diyerek kapattım. Vazgeçtik, sivil botla karşıya geçtik " dedi.



Keynes de bilgi verdi


15 Temmuz Darbe Girişimi Araştırma Komisyonu Başkanı Reşat Petek, FETÖ'cülerin haberleşme sistemi olan ByLock'un patent sahibi David Keynes'in kendisini aradığını söyledi. Petek ABD'den telefonla kendisine ulaşan Keynes'in ByLock'un , Apple Store'dan telefonlara indirilebilen bir program olduğunu söylediğini aktardı. Keynes'i adli makamlara yönlendirdiğini söyleyen Petek ayrıca İstanbul Cumhuriyet Başsavcısını da telefonla bilgilendirdiğini belirtti. Petek görüşmeyle ilgili şu bilgileri verdi: “Kendisinin esasında siyasal mezunu olduğunu, girişimci olmadığını, Apple Store'dan telefonlara indirilebilen bir program olduğunu söyledi. Ben de 'Türkiye'deki bütün adli makamlar, idari makamlar bunun bu şekilde indirilemediği üzerinde duruyorlar, bildiğiniz şeyler varsa o zaman Türk adli makamlarına bilgi verin' dedim”



#Vasip Şahin
#Darbe girişimi
#FETÖ
#ByLock
8 лет назад