|

Kriptolara baskın

Ankara Mali Şube ekipleri, dün sabah Merkez Bankası ve Kamu İhale Kurumu eski personeline yönelik operasyon düzenledi. FETÖ soruşturması kapsamında haklarında gözaltı kararı verilen 46 kişinin 27'si yakalandı. Şüphelilerin, FETÖ'nün kripto haberleşme programı ByLock'u kullandıkları tespit edildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/02/2017 Cumartesi
Güncelleme: 00:51 - 11/02/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Foto: Arşiv
Foto: Arşiv

Ankara Emniyet Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Merkez Bankası ve Kamu İhale Kurumu'na (KİK) sızması ile ilgili operasyon başlattı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ soruşturması çerçevesinde Merkez Bankasınca açığa alınan ya da Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kamudan ihraç edilen çalışanlara yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda örgütün kriptolu haberleşme ağı olan ByLock'u kullandıkları belirlenen Merkez Bankası'nın 36 eski çalışanı ile KİK'in 10 eski çalışanına yönelik gözaltı kararı alındı. Operasyonda haklarında yakalama kararı bulunan şüphelilerden 27'si gözaltına alındı.



MERKEZ BANKASI'NDAN AÇIKLAMA


Soruşturmayla ilgili Merkez Bankası'ndan, “Yapılan incelemelerde, haber konusu soruşturmanın görevden uzaklaştırılmış veya bankamız ile ilişiği kesilmiş kişilerle ilgili olduğu anlaşılmıştır” denildi. “Bazı Basın Yayın Kuruluşlarında Yer Alan Haber ve Yorumlara İlişkin Basın Duyurusu” başlığıyla yayınlanan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Bazı basın yayın organlarında yer alan ve bilgi eksikliği içerdiği görülen haberlere ilişkin kamuoyunu bilgilendirme ihtiyacı duyulmuştur. Yapılan incelemelerde, haber konusu soruşturmanın görevden uzaklaştırılmış veya bankamız ile ilişiği kesilmiş kişilerle ilgili olduğu anlaşılmıştır. Bankamız faaliyetleriyle ilgili herhangi bir husus söz konusu değildir.”






#Ankara
#FETÖ
#ByLock
#Merkez Bankası
8 yıl önce