|

Kripto kartlar Garson’dan

FETÖ’nün Emniyet yapılanmasını çökerten itirafçı mahrem imam, ‘Garson’ koduyla gizli tanık oldu. İçinde 4 bin 700 ismin bulunduğu 2 adet SD kartı polise veren Garson, teşkilat sorumlusu olarak halen örgüte çalışanların kimliğini açıkladı. Gizli tanık, FETÖ’nün mahrem imamlara ödediği yüzbinlerce dolar maaşları da ifşa etti

Yeni Şafak ve
04:00 - 1/06/2017 Thursday
Güncelleme: 06:30 - 1/06/2017 Thursday
Yeni Şafak
Nisan ayında Türkiye genelindeki operasyonda FETÖ'nün mahrem yapılanmasına mensup üyeleri gözaltına alınmıştı.
Nisan ayında Türkiye genelindeki operasyonda FETÖ'nün mahrem yapılanmasına mensup üyeleri gözaltına alınmıştı.

FETÖ’nün mahrem imamı ‘Garson’, Emniyet'teki yapıyı anlattı. Nisan ayında Türkiye genelinde düzenlenen ve 1157 kişi hakkında gözaltı kararı verilen operasyon, soruşturma kapsamında ele geçirilen 2 adet mikro SD karttaki verilerle başlamıştı. 14 Nisan’da 2 mikro kartı Emniyet birimlerine teslim eden şahsın ‘Garson’ kod ismiyle gizli tanıklık yaptığı gün yüzüne çıktı. Teşkilattaki örgüt üyelerinden sorumlu 198 sivil şüpheli (181’i tutuklu) hakkında hazırlanan ve İstanbul 29. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen iddianamede çarpıcı bilgiler yeraldı. İddianameye göre, içinde çok önemli delillerin bulunduğu SD kartları teslim ettiği gün Emniyet birimlerine konuşan, ardından 27 Nisan’da da İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na ifade veren gizli tanık ‘Garson’ şunları söyledi:

KOD ADI ‘ERTUĞRUL’
TEŞKİLATIN TEPESİNDE

“Kartlardaki bilgileri toplantılarda FETÖ’nün bölge sekreteri getiriyordu. Ayrıca şahsen tanıdığım kişileri de bu kartlara yazdım. Bu kartlarda 4 bin 700 civarında FETÖ mensubunun bilgileri vardır. Yaklaşık 8-9 yıl kadar önce Emniyet mahrem yapısına dahil oldum. Bu kişiler sivillerden oluşur. Kod isimleriyle anılırlar. Beni mahrem hizmetler yapısına dahil eden kişi, o dönemde İzmir’de öğretmenlik yaptığını hatırladığım ‘Ertuğrul’ kod ismini kullanan Temel Alsancak’tır. Alsancak, Emniyet teşkilatındaki FETÖ’cülerin en üst düzey sorumlusu durumundadır. Alsancak’tan önce bu görevi ‘Kasım’ kod adlı Hamza Sevinç yürütüyordu. İstanbul Emniyeti’ndeki FETÖ’cülerin sorumlusu ise Mehmet Alıç. Erzurum bölgesinin sorumlusu Ercan Şahin, İzmir bölgesininki ise Yavuz Kaya.”

ADİL ÖKSÜZ’ÜN HALEFİNE AYLIK
28 BİN DOLAR

Gizli tanık ‘Garson’ ifadesinde mahrem imamlara yönelik Aralık 2016’dan beri FETÖ tarafından dağıtılan güncel maaşların detaylarını da verdi. Buna göre örgüt, Kara Kuvvetleri Komutanlığı birim sorumlusu ‘Tarık’ kod isimli imama aylık 167 bin dolar para aylık maaş bağladı. Bu rakam FETÖ’nün bürokrat ve adliyeden sorumlu imamlarına da her ay düzenli olarak verildi. Deniz Kuvvetleri ve Jandarma birim sorumlularına verilen aylık miktar 54 bin 200 dolar olurken, TSK’daki mahrem imamlarda en düşük maaşı alan ise, firari Adil Öksüz’ün yerine Hava Kuvvetleri Komutanlığı sorumluluğuna getirilen ‘Bülent’ kod isimli FETÖ üyesi oldu. Bu isme örgüt aylık 28 bin 300 dolar maaş bağladı.

MİT İMAMINA 22 BİN 500

Diğer birimlere verilen ücretler ise şu şekilde sıralandı: Emniyet mahrem hizmetler birimi için aylık 200 bin dolar. Bürokrat ve adliye sorumlusu için 167 bin dolar. Akademisyen imamı için aylık 58 bin 600 dolar. Medya imamına aylık 41 bin 700 dolar. MİT’e yönelik mahrem hizmetler birim sorumlusuna aylık 22 bin 500 dolar. Siyasete yönelik mahrem hizmetler birim sorumlusuna ise 8 bin 300 dolar. Mevcut rakamların, mahrem FETÖ üyesine ‘ödenek’ şeklinde verildiği, onun da parayı, kendine bağlı görev yapan alt düzeydeki mahrem imamlara dağıttığı sanılıyor. 181'i tutuklu, 17'si adli kontrol altında, 198 şüphelinin yeraldığı 118 sayfalık iddianamede, şüpheliler hakkında 'silahlı terör örgütü yöneticisi olmak' suçundan 15 yıldan 22 yıl altışar aya kadar hapis cezası isteniyor.

Sadece 3’te 1’i tutuklu

Savcılık, iki adet SD kartta isimleri bulunan FETÖ imamı 4 bin 762 şüpheliden 1448’inin tutuklu olduğunu tespit etti. Bu şüphelilerden 579’u firari, 489’u serbest, 283’ünün ise adli kontrolle serbest bırakıldığı belirlendi. Şüphelilerden 3 bin 660’ının ByLock kullanıcısı olduğu belirlenirken, 2 bin 157’sinin de 17-25 Aralık sonrası Bank Asya’da hesap hareketlerinin arttığı, 152’sinin KPSS soruşturmasında şüpheli olduğu, 2 bin 898’inin de FETÖ’ye yönelik soruşturmalarda hakkında işlem yapıldığı belirlendi. Bu şüphelilerin sadece 560’ı İstanbul’da görev yapıyordu.

#FETÖ
#Emniyet
7 years ago