|

Kripto FETÖ'cüler İKK eğitimi almış

FETÖ’nün kripto militanlarının, istihbarata karşı koyma eğitimi aldıkları ortaya çıktı. Kripto FETÖ'cülerin, toplantı yaptıkları yeri seçerken kör noktaları tercih ettikleri, sokakta yürürken beraber görüntü vermemek için aralarına mesafe koydukları da öğrenildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/12/2017 Pazar
Güncelleme: 03:09 - 24/12/2017 Pazar
Yeni Şafak
(Temsili fotoğraf)
(Temsili fotoğraf)

Kripto FETÖ elemanları yakalanmamak için her yolu deniyor. Bu çerçevede kendilerini gizleyen kriptoların, ajan eğitimi aldığı öğrenildi. Kripto FETÖ'cülerin, devletlerin istihbarat birimlerinde görev alan elemanlarına verilen istihbarata karşı koyma (İKK) eğitimi aldığı belirtildi. Böylelikle kriptoların gerçek kimlikleri, yaptıkları iş gibi kişisel bilgilerini gizleyerek örgütsel faaliyete devam etmeye çalıştıkları bildirildi.

SOKAKTA ARAYI AÇIP YÜRÜMÜŞLER

Kriptoların aldığı İKK eğitimi çerçevesinde hücre evlerindeki toplantılara katılırken cep telefonlarından şifreli haberleşerek buluşma gününü saptadıkları, toplantı yapılacak evin özenle seçilerek kamera açısında olmamasına dikkat edildiği tespit edildi. Öte yandan sokakta yürürken iki kişilerse MOBESE'lere ortak görüntü vermemek için aralarına belli bir mesafe koyarak yürüdükleri öğrenildi.

  • Ankesörlü telefon kullanmışlar
  • Kripto militanların haberleşmede ankesörlü telefonlara yöneldikleri, HTS kayıtlarına ortak alandan sinyal vermemek için toplantılara cep telefonlarını almadan gittikleri bildirildi. Öte yandan cep telefonu taşımayan kriptoların acil bir durumda ise yine ankesörlü telefona sarıldıkları öğrenildi.

#FETÖ
#Kripto
#eğitim
7 yıl önce