|

Kravat değil ip bağlayın

FETÖ’nün darbe girişimine ilişkin Malatya’da görülen davada vatandaşlar, 2. Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Avni Angun’un da olduğu tutuklu sanıklara “Kravat bağlayacağına ip bağla” diye tepki gösterdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/06/2017 пятница
Güncelleme: 07:12 - 30/06/2017 пятница
Yeni Şafak
Avni Angun
Avni Angun

FETÖ’nün darbe girişimine ilişkin aralarında dönemin 2. Ordu Komutanı Adem Huduti’nin de bulunduğu 28’i tutuklu 76 kişinin yargılandığı davanın dördüncü duruşmasının ikinci oturumu yapıldı. Cezaevi araçlarıyla spor salonuna kelepçeli getirilen dönemin 2. Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Avni Angun’un da aralarında bulunduğu 14 tutuklu sanık, jandarma ekiplerince içeri alındı. Diğer tutuklular ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı.

DANIŞMANLAR İZLEDİ

Duruşmayı izlemeye gelen vatandaşlardan bazıları, salona getirildikleri sırada sanıklara tepki gösterdi. Vatandaşlar, sanıklara “Kravat bağlayacağına ip bağla”, “Kafanızı önünüze eğin hainler”, “Vatan hainleri” diyerek tepkilerini dile getirdi. Duruşmanın görüldüğü salona alınan vatandaşlar, burada da sanıklara tepkilerini sürdürdü. Cumhurbaşkanlığı başdanışmanları Ayşe Türkmenoğlu, Gülay Samancı, Ahmet Karayiğit, AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı ve partililer, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri de oturumu takip etti. Öte yandan duruşmanın görüldüğü Yakınca Spor Salonu’ndaki izleyici bölümü tamamen doldu.

#FETÖ
#Dava
7 лет назад