|

Kozmik bağlantılar

Devletin en mahrem bilgilerinin yer aldığı Genelkurmay’daki Kozmik Oda’da arama yaptıran savcı Mustafa Bilgili’nin bağlantıları ortaya çıktı. Bilgili’nin, hakkında FETÖ’den işlem yapılan kişilerle binlerce telefon görüşmesi yaptığı belirlendi. Bilgili, 2010 KPSS soruşturmasını örtbas eden firari savcı Şadan Sakınan ile 3 bin 677 telefon görüşmesi yaptı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/04/2017 vendredi
Güncelleme: 07:52 - 14/04/2017 vendredi
Yeni Şafak
Mustafa Bilgili
Mustafa Bilgili

Devletin en mahrem bilgilerinin yer aldığı Genelkurmay Seferberlik Tetkik Kurulu Bölge Başkanlığı’na girilmesini sağlayan tutuklu eski savcı Mustafa Bilgili’nin kozmik bağlantıları ortaya çıktı. Ankara Başsavcılığı, eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a suikast bahanesiyle Genelkurmay’daki ‘Kozmik Oda’da arama yaptıran Mustafa Bilgili hakkında “Silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan dava açtı. İddianamede önemli ayrıntılara yer verildi.

5 AYRI TELEFON KULLANIYORMUŞ

24 Ağustos 2016’da FETÖ ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle meslekten ihraç edilen Bilgili’nin, FETÖ’nün haberleşme ağı ByLock programını 27 Ağustos 2014’te yüklediği ifade edildi. Bilgili’nin 5 ayrı numara kullandığı belirtilirken, HTS analiz çalışmalarında çok sayıda FETÖ şüphelisi ile yoğun görüşmelerinin tespit edildiği vurgulandı. İddianamede, “Bu yoğunluktaki görüşmelerin örgütsel bir irtibatı ortaya koyduğu anlaşılmıştır” denildi.

SAKINAN BAŞI ÇEKTİ

Bilgili’nin en çok görüştüğü kişilerin başında 2010 KPSS soruşturmasını sümenaltı eden firari savcı Şadan Sakınan geldi. ByLock’un yüklü olduğu hattı daha aktif kullandığı anlaşılan Bilgili’nin, Sakınan ile 3 bin 677 telefon görüşme gerçekleştirdiği belirlendi. Bilgili’nin yurt dışındaki bazı numaralarla da telefon irtibatının olduğu belirtildi. Bilgili’nin eski savcı Kemal Çetin ile 356, Yargıtay eski Genel Sekreteri firari Aydın Boşgelmez ile 177, eski hakim Dündar Örsdemir ile 139, eski Başsavcı Vekili Hüseyin Görüşen ile 139, FETÖ’nün yargı yapılanması üst sorumlularından eski Yargıtay üyesi Ahmet Toker ile 956, Ankara eski Başsavcısı İbrahim Ethem Kuriş ile 289, eski Emniyet Müdürü firari Yaşar Çor ile 2 bin 322, HSYK eski üyesi Kerim Tosun ile 20 kez görüştüğü belirlendi.


BYLOCK BÖYLE YÜKLENDİ

İddianamede ifadesi yer alan gizli tanık Atmaca, örgüt abisinin telefonuna ByLock yüklediği sırada konuşulanları anlattı. Örgüt abisinin kendisine yeni telefon aldırdığını söyleyen Atmaca, “Üzerinde ByLock yazan bir program indirdi. Bana bir isim ve şifre verdi. ‘Artık buradan mesajlaşacağız’ dedi. Kendisine abi ben ceza hakimiyim bu kadar gizli kapaklı ne var, neyi kimden saklıyoruz bu şekilde örgüt mensupları haberleşir’ dedim. O da bana ‘17-25 Aralık’tan sonra daha çok tedbirli olmalıyız, bu nedenle bu programı kuruyorum’ dedi. Bir iki defa buradan bana mesaj attı. Mesajlar HSYK seçimleri ile ilgiliydi” ifadelerini kullandı.

Takip havuzu
kurmuşlar

FETÖ şüphelisi yargı mensuplarından Mücahid Ü. ise örgütün yargı içindeki istihbarat ağını deşifre etti. Örgütün menfi takip havuzunu anlatan Ü., “Menfi takip havuzunun görevi, görev yapılan adliyedeki, etraftaki ve oturulan yerdeki her şeyin hücre tipi yapılanma vasıtasıyla yukarıdaki sorumlulara ulaştırılıp bu şekilde veri tabanı oluşturulmasıydı. Yani bizden görev yapılan yerlerde ‘uyanık göz’ olmamız isteniyordu” ifadelerini kullandı. Mücahid Ü., dava takip sistemiyle ilgili ise şunları söyledi: “Görevi hiyerarşik düzen içerisinde veri tabanı oluşturmaktı. Mesela parçalar dava takip havuzunda birleştirilerek Ergenekon operasyonlarının başlatıldığı anlatılıyordu.”

#FETÖ
#Genelkurmay
#Kozmik Oda
#HSYK
#ByLock
il y a 7 ans