|

Kozanlı’nın ekibi çözülüyor

Emniyet teşkilatı içindeki FETÖ’cü teröristleri yöneten ‘Kozanlı Ömer’ kod adlı Osman Hilmi Özdil’in ekibine ikinci dalga operasyon düzenlendi. 8 Aralık’ta yakalanan Kozanlı Ömer'in ilk ekibinden 29 şüphelinin itirafları ile gerçekleşen operasyonda, FETÖ üyesi polisleri yöneten imamlardan 11’i yakalandı. Tüm şifreleri çözen soruşturma sonrasında örgütün 'Bahadır' kod adlı dünya imamı da tespit edildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/12/2016 Salı
Güncelleme: 03:14 - 20/12/2016 Salı
Yeni Şafak

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Emniyet imamı 'Kozanlı Ömer' kod adlı Osman Hilmi Özdil'in ekibini deşifre ediyor. 8 Aralık'ta Özdil'in ekibine ilk operasyonu düzenleyen polis, ikinci dalga için dün sabah harekete geçti. Hakkında yakalama kararı çıkartılan 18 şüpheli için 8 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Çalışmalar sürerken, şüphelilerin 11'i yakalandı. Örgütün İstanbul Emniyeti'ndeki şubeleri, ders isimleriyle kodlandırdığı da belirlendi. Son bir ayın operasyon bilançosunda ise, kaymakamdan, cezaevi müdürüne, 94 şüphelinin tutuklandığı öğrenildi. Son operasyonla yakalanan şüphelilerin işlemlerinin ise devam ettiği bildirildi.



KRİTİK HALKA ÇÖZÜLDÜ


Dün sabah düzenlenen operasyonun, son bir ayda FETÖ'nün polis abilerine yönelik operasyonların son ve en önemli halkası olduğu öğrenildi. Polisin dosya kapsamında, aralarında, kaymakam, uçak mühendisi, doktor, diş hekimi, üst düzey kamu görevlilerinin de bulunduğu 166 polis abisine ulaştığı belirtildi. Son operasyonla yakalanan şüphelilerin sayısının 105 olduğu ifade edildi.



Kaçakçılık birimlerinin, FETÖ'nün İstanbul Polis ayağına yönelik yapılanmasının büyük kısmını deşifre ettiği, yapının Türkiye sorumlusunun “Kozanlı Ömer” lakaplı Osman Hilmi Özdil olduğu ve Pensilvanya'da yaşayan “Bahadır” kod adlı dünya imamına bağlı olduğu belirlendi. Dünya imamının, teröristbaşı Fetullah Gülen'in yanında bulunduğu öğrenildi.



FETÖ KODLARI; 'TARİH-MATEMATİK'


Yapının görüşmelerinde, Emniyet birimlerini kodlayarak iletişim kurdukları, Terörle Mücadele Şube'sine, “Tarih Sınıfı”, İstihbarat Şube'ye “İngilizce”, Organize Şube'ye “Organik Kimya”, Çevik Kuvvet'e “İlk Yardım”, Mali Şube'ye “Matematik Sınıfı” gibi isimler verildiği anlaşıldı. Kodlamaların örgütün imamları ve abileri arasında kullanıldığı öğrenildi.



PARALEL'DEN DEVLETE


Örgütün, polisleri kontrol altına almak için, polis, amir ve müdürlere farklı imamlar tayin ettikleri belirlenirken, imamların zamanla, terfi aldığı, paralel yapı içerisinden devlete monte edildiği anlaşıldı. İmamların, alanlarına göre, vali ve müdürlüğe kadar terfi edildiği ortaya çıkarıldı.




#FETÖ
#Osman Hilmi Özdil
#Kozanlı Ömer
8 yıl önce