|

Konakların ünlü konukları

Bakan Pepe'nin, 'Acarkent gibi kaçak' dediği Beykoz Konakları'nda Mesut Yılmaz ve Hüsamettin Özkan'ın yanısıra Rüştü ve İlhan gibi ünlü futbolcular, Sibel Can ve Ebru Gündeş gibi şarkıcılar oturuyor.

Helin Şahin
00:00 - 2/12/2006 Cumartesi
Güncelleme: 01:27 - 2/12/2006 Cumartesi
Yeni Şafak
Konakların ünlü konukları
Konakların ünlü konukları

Orman Bakanlığı'nın onayı olmadan yapımı gerçekleştirilen Beykoz Konakları'nda eski Başbakan Mesut Yılmaz, eski Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan, eski Devlet Bakanı Erdoğan Toprak ile futbol ve sanat camiasından tanınmış ünlüler oturuyor.

Yapımına 1995 yılında başlanan Beykoz Konakları, 2001 yılında tamamlandı, aynı yıl 139 villa 890 bin dolar ila 1 milyon dolar arasında değişen fiyatlarla satıldı. 2001 yılı mali krizi nedeniyle villa fiyatları 250 bin dolara kadar düştü. 2003 yılından sonra konaklar 1,5 milyon dolardan satılmaya başladı. Beykoz'da Tepe İnşaat tarafından yapılan ve Sait Molla özel ormanında yer alan Beykoz Konakları'nda 100 hektarlık bir alana serpiştirilmiş 401 konak bulunuyor. Koru içine 1904 yılında inşa edilen tarihi av köşkü ve at ahırı ile açık ve kapalı yüzme havuzları, fitness salonu, Gourme Restoran ve Teenage Snack Bar ile çok amaçlı toplantı salonu bulunuyor.


KIZIMA KONUT ALDIM

Beykoz Konakları'nda siyaset, iş ve sanat camiasından birçok ünlü isim oturuyor. Bunlar arasında Eski Başbakan Mesut Yılmaz, Eski Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan, ANAP eski Genel Başkanı Ali Talip Özdemir, eski Devlet Bakanı Erdoğan Toprak, Fenerbahçe'nin kalecisi Rüştü Rençber ve Beşiktaş'ın eski futbolcuları İlhan Mansız ve Tayfur Havutçu, komedyen Cem Yılmaz, Kenan Doğulu, Çağla Şikel, Behzat Uygur, Sibel Can, Ebru Gündeş ve Emre Altuğ gibi isimler bulunuyor. Hüsamettin Özkan, Cumhurbaşkanlığı seçimleri tartışması sırasında katıldığı bir televizyon programında, "Ben İstanbul'un gayrımenkul zenginiyim. Beykoz Konakları'nda kızıma bir ev aldım. Öteki kızıma da alacağım" demişti.


ZENGİNLERİN VAKFI

Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Sait Molla Ormanı'nda izinli sahanın 57 bin 907 metrekare olmasına karşın, 907 bin 215 metrekarenin kullanıldığını belirtti. Pepe, Sait Molla 1'de Beykoz Konakları, Sait Molla 2'de Acarkent'in bulunduğunu belirterek, Beykoz Konakları için bakanlıktan hiçbir izin alınmadığını söyledi.

Eski siyasilerin mekanı olarak bilinen sitenin sakinleri, geçtiğimiz yıllarda Beykoz Konakları Sosyal Yardımlaşma Vakfı'nı kurdu. Malvarlığı 65 milyar olarak belirtilen vakıfın kurucuları arasında müzisyen Koral Sarıtaş ve Altın Yatakları'nın sahibi Nejat Altınay ile işadamı Necati Kurmel'in kızı Setenay Metin de bulunuyor.

18 yıl önce