|

Komutanlar dava açmalı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, referandum sürecinde üzerine düşeni yaptığını söyledi: AK Parti Genel Başkanı ve kadrosu arazide, MHP çalışmalarını sürdürüyor. Dayanışma içinde, ‘evet’ için çalışan bir heyetiz.

Yeni Şafak
04:00 - 3/03/2017 Cuma
Güncelleme: 07:55 - 3/03/2017 Cuma
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Pakistan ziyareti dönüşü açıklama yaptı.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Pakistan ziyareti dönüşü açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Pakistan ziyareti dönüşü uçakta, aralarında tvnet Haber Müdürü Serhat İbrahimoğlu'nun da bulunduğu gazetecilerin gündemdeki konularla ilgili sorularını yanıtladı. Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:


El Bab'dan sonraki sürecimiz Münbiç istikametinde olacak. Fakat ABD başta olmak üzere koalisyon güçleriyle eğer müşterek adımlar atabilirsek Rakka sürecini beraber yürütmenin gayreti içindeyiz. Rusya'dan da “DEAŞ'a karşı mücadeleyi beraber sürdürebiliriz" biçiminde talepler gelmesi halinde, bu mücadeleyi hep birlikte sürdürmemiz söz konusu olabilir. Mart ayındaki Rusya ziyaretimizde bu konuları etraflıca ele alma fırsatımız olacak.



ABD NET DEĞİL


Şu anda El Bab'daki çalışmalarımızı ÖSO ile birlikte yürütmekteyiz. ABD yeni yönetiminin Münbiç ve Rakka ile ilgili netleşmiş bir kararı var diyemem. Henüz karar aşamasındalar. Bize göre SDG bu işin içinde olmamalı. Terör örgütünün silahlı ve siyasi ayağını teşkil eden böyle bir yapıyı bizim yanımızda görmemiz asla mümkün değildir. Bunların Münbiç'i boşaltmaları lazım. Münbiç, Rakka Araplarındır. Rakka'da 2 bin 500 civarında DEAŞ'lı var. Bütün bu mücadeleyi ÖSO, Türkiye ve koalisyon güçleri hep birlikte destek vermemiz halinde bu iş çözülür dedik. Temennimiz odur ki dayanışma içinde oluruz.



ÜZERİME DÜŞENİ YAPIYORUM


Referandum süreciyle ilgili ben üzerime düşeni yapıyorum, yapacağım. Şu ana kadar 9 il dolaştım. Bundan sonra da gerek iller gerekse büyük salon toplantıları yapmaya devam edeceğiz. Bazı televizyon programlarıyla da süreci değerlendirelim istiyoruz. AK Parti Genel Başkanı ve kadrosu da arazide. Çalışmalarını sürdürüyor. MHP de bu noktada çalışmalarını sürdürüyor, sürdürecek. Dayanışma içinde, 'evet' için çalışan bir heyetiz.



HALKIMIZ ANLAMAYA BAŞLADI


Kendimizi anlatalım istiyoruz. Özellikle de milletimize evet oylarının ülkemize neler kazandıracağını anlatalım istiyoruz. Bu 18 madde ile ülkemiz neler kazanacak, bunu anlatmaya çalışacağız. Çünkü milletimiz neye oy verdiğinin farkında olsun, bilincinde olsun istiyorum. Gün geçtikçe bu bilinç artıyor. Meydanlar giderek hareketleniyor. Demek ki halkımız bir şeyler almaya başlamış durumda. Bu bilinç arttıkça, olumlu yaklaşım daha netleşecektir. Ciddi sayılabilecek kararsız bir kesim var. Henüz meseleyi tam kavramamış bir kesim. O da netleşecek, vatandaşımız istikametlerini belirleyecektir.



HADİSLİ YANIT


(CHP'nin referandum tavrı) Merhum hocamızın (Necmettin Erbakan) ölüm yıldönümünde düzenlenen anma törenine katılmış olmaları güzel bir şey. Bu işlerde, niyet çok önemlidir. Sevgili Peygamberimizin çok çok güzel bir hadis-i şerifi var: 'Ameller niyetlere göredir'. Sizin bu yaptığınız işte niyetiniz nedir? Onu halk gayet iyi anlar, bilir.







Batı FETÖ'yü koruyor


Erdoğan, terör örgütü FETÖ'nün elebaşı Fetullah Gülen'in iadesine ilişkin de şöyle konuştu: “Mesela Batı FETÖ'ye sahip çıkıyor. Ne zamandan beri tanıdılar da sahip çıkıyorlar? Normal bir sahiplenme mi bu? 'Üst akıl' ifadesini, ilk kez burada uçakta kullanmıştım. O üst akıl süreci irade ediyor. FETÖ'nün Kanada'ya başvurusu hakkında haberleri bizler de duyuyoruz. Pensilvanya'daki çiftliğin macerası malum. Kanada o tür bir başvuruya olumlu cevap verir mi bilmiyorum. Neticede Kanada bizim Pensilvanya ile ilgili düşüncelerimizi biliyor. Bizler gerekli olan bilgileri aktardık."



Vatandaşa anlatmak zorundayız


AK Parti ve MHP dışındaki siyasi aktörlerin biraraya gelmesine ilişkin soruya Erdoğan, “10 Ağustos'ta ben cumhurbaşkanı seçildiğimde 14 parti benim karşıma tek adayla çıktı. Onlar yüzde 36 oy aldı, biz yüzde 52 oy aldık. Mesela Kandil 'Oylarımız hayır' diyor, 'hayır verin' deyin diyor. Biz bunu vatandaşa anlatmak zorundayız. Bir defa kişi sevdikleriyle birlikte hareket eder. 35 bin kişinin ölümünden sorumlu bir terör örgütü 'hayır' diyorsa bizim de bu konuda vatandaşı bilgilendirme hakkımız var. Hayır dersem, oyumun gideceği yer Kandil'dir. Güven ortamının ortadan kaybolması demektir hayır demek. Hayır demek çukur demektir" dedi.



Nice Erdoğanlar çıkar


Ekonomideki gelişmeleri de değerlendiren Erdoğan, “Kurda gerileme başladı. Ben daha da ineceği kanaatindeyim" dedi. Hayır cephesinin 'Erdoğan'dan sonra ne olacak' tezi de hatırlatılan Erdoğan, “Eğer sistemleri fanilere bağlarsak, o ülkenin bekaası zaten söz konusu değildir. Temeli sağlam bir sistem oturtursak, bu sayede nice Tayyip Erdoğan'lar, nice başarılı yöneticiler çıkar" dedi.



Komutanlar dava açmalı


Hürriyet gazetesinin 'Karargah rahatsız' manşetiyle ilgili bir soruya ilişkin Erdoğan, “Ben bunu hiç 28 Şubat'a benzetmek istemiyorum. Çünkü biz bir 28 Şubat iktidarı değiliz. 28 Şubat'ın siyasi iradesi farklıydı. Bizim siyasi irademiz farklı. Hükümet olarak da Beştepe olarak da farklı. Biz bu yola kefenimizi giydik öyle çıktık. Manşetlerle şunlarla bunlarla kimse bizi bir yere yönlendiremez. O haberin, hele hele iç sayfada kullanılan 'Karargah rahatsız' ifadesinin edepsizce, ahlaksızca bir başlık olduğunu zaten söyledim" dedi. Erdoğan, “Komutanların Kardak'a gidişini turistik ziyarete benzetiyorlar. Bence bu benzetmeyi yapanlara, Genelkurmay Başkanımızın da kuvvet komutanlarıyla birlikte dava açması gerekir. Bir genelkurmay başkanını bir turist olarak gösteremezsin. Oradaki şeyler arasında, mesela başörtüsü meselesi var. Başörtüsü, dünyada ABD ordusunda var, İngiltere'de var, Batı ülkelerinde var. Oralarda oluyor da halkının yüzde 99'u Müslüman olan ülkede niye olmasın? O devir kapandı artık. Açık net yürüyen bir sistem var. Artık birçok şey geride kaldı" diye konuştu.
















#Cumhurbaşkanı
#Recep Tayyip Erdoğan
#Anayasa referandumu
#AK Parti
#MHP
8 yıl önce