|

Komutan hainse ne yapalım

15 Temmuz’da Sabiha Gökçen Havalimanı’nı işgale giden asker, “Halk darbe olduğunu söyleyince kandırıldığımı anladım, başımızdakiler hainse ne yapalım hakim bey” diye kendini savundu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/01/2017 Çarşamba
Güncelleme: 03:34 - 25/01/2017 Çarşamba
Yeni Şafak

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Sabiha Gökçen Havalimanı'nı işgale giden cuntacı askerlerin yargılaması sürüyor. Çeşitli rütbelerdeki 28'i tutuklu, 7'si tutuksuz asker, ifade vermek üzere Silivri'deki duruşma salonunda hazır bulundu. Birinci Tank Taburu 2. Tank Bölüğünde şoför olarak görev yapan Uzman Erbaş Ozan Gökbulak, 15 Temmuz gecesi 3. Kolordu'dan terör saldırısı olacağı yönünde mesaj geldiğini, bu nedenle harekete geçtiklerini anlattı.





HALKTAN ÖĞRENDİM


Bölük nöbetçisi olan Uzman Erbaş şoför Mümtaz Akyıldız, “Kurmay Başkanı Fatih Karakaya geldi, askeri araçlara mühimmat yüklenmesi ve çabuk olunması yönünde sürekli bağırıp emirler veriyordu. Sabiha Gökçen havalimanına yaklaşınca trafik nedeniyle vatandaşlar bizi durdurdu. Tanklara binen halk darbe olduğunu söyledi. O zaman kandırıldığımı anladım, başımızdakiler hainse biz ne yapalım hakim bey” dedi.



O HALA GÖREVDE


1. Tank Tabur 2. Tank Bölüğünde Uzman Onbaşı İbrahim Donat da savunmasında, "Bizlere terör saldırısı olduğu söylenerek Sabiha Gökçen'e götürdüler. Benim burada yargılanmamı sağlayan bölük komutanımız Seçkin Sönmez halen görevdedir” diye konuştu.



BAB'DA KAHRAMAN OLACAKTIM


2 yıldır sözleşmeli uzman erbaş olarak görev yapan Cengiz Gümüş, “Bize emri veren yıllarca TSK'da görev yapmış biri olduğu için bu işten şüphe duymadım. Emir komutayla kışladan çıkartıldım. Eğer o listede olmasaydım ben şu anda El-Bab'da vatan kahramanı olarak anılacaktım. Şanssızlıktan burdayım” diye konuştu.



#15 Temmuz
#Sabiha Gökçen Havalimanı
#FETÖ
8 yıl önce