|

Klasik usulde hırsızlık

FETÖ’nün bürokrat yapılanmasından itirafçı olanlar, örgütün bilinenin aksine sadece test sınavlarının sorularını değil, kurumların yaptığı klasik usuldeki sınavların sorularını dahi çaldığını ortaya çıkardı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/12/2016 الثلاثاء
Güncelleme: 23:53 - 26/12/2016 الإثنين
Yeni Şafak

Milyonlarca öğrencinin hazırlandığı sınav sorularını çalarak yandaşlarına dağıtan Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Bürokrat Yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturmada itirafçı olanların ifadeleri, FETÖ'nün soru hırsızlığının boyutunu bir kez daha gösterdi. KPSS, Polislik Sınavı gibi test usulünde yapılan sınavlar haricinde, klasik usulde yapılan sınavların sorularının da örgüt üyeleri tarafından çalındığı ortaya çıktı. Gizli tanık olan bürokratlar ifadelerinde hangi sınav sorularının çalındığını tek tek anlattı. Gizli tanıklardan kod isimlerle alınan ifadelerin satırbaşları şöyle:



VERDİĞİ SORULAR ÇIKTI


“2012'de yapılan kaymakam adaylığı sınavından bir gün önce soruların yüzde 40'ı Sait kod isimli şahıs tarafından bize yemin ettirilerek FETÖ'ye ait çalışma evinde teslim edildi. Sınav sorularını aldığımızı kimseye söylemememiz hususunda yemin ettirildi. Verdiği soruların tamamına yakını sınavda çıktı. Kaymakamlık mülakatını da geçerek kaymakam adayı olarak atandım.”



AYNI GECE GÖTÜRDÜLER


“2012'de yapılan Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı sınavına girmeden bir gün önce çalışma evinde soruların yüzde 70'ini verdiler. Aynı gece gelip soruları geri götürdüler. Bu sınava girdim ve kazandım. Mülakatı geçtikten sonra Gelir Uzman Yardımcısı olarak atandım.”



BAKANLIKTA ÇALIŞIYORDU


“Kilolu, uzun boylu, Spor Bakanlığı'na Uzman Yardımcısı olarak atandığını hatırladığım Pamukkale veya Adnan Menderes Üniversitesi mezunu Sait kod isimli şahıs 2012 yılı Vergi Müfettişliği sorularını sınavdan bir veya iki gün önce verdi. Bu sınavın soruları klasik usuldeydi.”



HER YERE 'SAİT' GÖTÜRMÜŞ


“2012 yılı sonu ya da 2013 başlarında yapılan Sayıştay sınavından birkaç gün önce yine Sait isimli şahıs akşam eve gelerek Sayıştay sınavında çıkacak soruların yüzde 40'ını verdi. Sait'in verdiği sınav soruları Sayıştay sınavında çıktı.” “2012 İdari Yargı sınavına hazırlandığım sıralarda sınavdan bir gün önce Sait isimli şahıs sınav sorularını getirdi. Verdiği sorular sınavda çıktı. Evde bulunan diğer şahıslara da bu sorular verildi.”



#FETÖ
#KPSS
#Polislik Sınavı
٪d سنوات قبل