|

Kırmızı listedeki danışmana 15 yıl

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) soruşturması kapsamında İstanbul Üniversitesindeki akademik yapılanmaya ilişkin aralarında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eski başdanışmanı Fatih Gürsul'un da bulunduğu 13'ü tutuklu 40 şüpheli hakkında soruşturma tamamlandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 1/02/2017 Çarşamba
Güncelleme: 23:19 - 31/01/2017 Salı
Yeni Şafak
Fatih Gürsul, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışmanlığı yapıyordu.
Fatih Gürsul, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışmanlığı yapıyordu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından hazırlanan iddianame, İstanbul Üniversitesine yönelik açılan ilk davanın görüleceği İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi. Tüm şüpheliler hakkında 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan 15'er yıla kadar hapis cezası istendi. FETÖ'nün akademik yapılanması ile İstanbul Üniversitesindeki eylemleri anlatılan iddianamede, şüphelilerden 23'ünün örgütün şifreli haberleşme programı olan ByLock kullanıcısı olduğu belirtildi.



İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ'NDEYDİ


İddianamede, Kılıçdaroğlu'nun danışmanı Fatih Gürsul'un İstanbul Üniversitesinde geçtiğimiz yıl doçent olarak çalışırken Kanun Hükmünde Kararname ile ihraç edildiği hatırlatılırken, Gürsul'un kırmızı liste ByLock kullanıcısı olduğuna dikkat çekildi. İfadesinde öğrenci yurtlarında kalmadığını anlatan Gürsul, “Her iki evliliğimde de FETÖ'nün bir ilgisi olmamıştır. 15 Temmuz günü saat 10.00 sıralarında aracımla CHP genel merkezindeydim. Akşam 18.00 sıralarında Öney Cankurtaran ile birlikte Tepebaşı Belediyesinin yemeğine gittik. 21.00'de de eve geldim. Darbe girişimini televizyondan öğrendim” dedi.


#FETÖ
#CHP
#Fatih Gürsul
#Kemal Kılıçdaroğlu
8 yıl önce