|

Kınama yeterli değil adım atın

Terör konusunda Avrupa’dan gelen taziye mesajlarını olumlu bulduklarını ifade eden Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, “Dostlarımızdan sadece böyle bir kaç tane kınama cümlesiyle değil, gerçekten samimi olarak bu teröre karşı, insanlık cephesinde ortak paydaşlarımız olarak görmek isteriz” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/12/2016 Salı
Güncelleme: 02:43 - 13/12/2016 Salı
Yeni Şafak

Bakanlar Kurulu dün Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında toplandı. Çankaya Köşkü'ndeki toplantıda Beşiktaş'taki terör saldırısı, ekonomi, FETÖ ile mücadele ve Suriye'deki gelişmeler masaya yatırıldı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Murat Çetinkaya da toplantıda bir sunum yaptı. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş toplantısı devam ederken gazetecilere açıklamada bulundu, soruları cevapladı. Kurtulmuş, toplantıda, İstanbul'daki terör saldırılarının ardından yapılan faaliyetlerin gözden geçirildiğini, bundan sonra terörle mücadele konusunda yapılacakların ele alındığını belirtti. Bu terör saldırısının Türkiye'nin, uluslararası terör siyasetinin muhatabı bir ülke olduğunu bir kere daha gösterdiğini dile getiren Kurtulmuş, şöyle devam etti:



ASLA DİZ ÇÖKMEYECEĞİZ


Cumartesi akşamı orada bombayı patlatanlar belki bir terör örgütünün içerisindeki elemanlardı ama oradaki olayın bütününe baktığımız zaman bunun, vekalet savaşlarının bir parçası olarak kullanılan bir maşanın icra etmiş olduğu operasyon olduğu aşikardır. Dolayısıyla bu tür terör saldırılarının karşısında milletimizin, Türkiye'nin milli menfaatlerini korumak istikametinde ortak bir duruş sergilemesi, her şeyden önemlidir. Bir kere daha milli duruş, ortak duruş sergileyen milletimizin çok büyük bir kısmına teşekkürlerimizi ifade etmek istiyorum. Bu terör saldırılarının hesabı sorulacak. Millet olarak terör örgütlerinin istediği bu istikamette oluşturacakları psikolojinin içerisine hapsolmayacağız. Ayrıca, asla teröre alışmayacağız, bunu da herkesin bir kere daha bilmesini ifade etmek isteriz. Hesap soracağız. Bunların hepsinden, kimler varsa arkalarında onlar da ortaya çıkarılarak hesap soracağız. Asla millet olarak diz çökmeyeceğiz. Terör saldırılarından sonra, ilk andan itibaren kim dost kim düşman onu görmek istedik. Dostlarımızı da sadece böyle bir kaç tane kınama cümlesiyle değil, gerçekten samimi olarak bu teröre karşı, insanlık cephesinde ortak paydaşlarımız olarak görmek isteriz diye defaatle ifade ettik. Dolayısıyla ortaya konulan bu destekleri olumlu bulduğumuzu ifade ediyoruz ancak yeterli bulmadığımızın da altını çiziyoruz. Bundan sonra bu destek mesajlarını veren ülkelerdeki dostlarımızın, samimiyetle teröre karşı mücadelede Türkiye ile açık ortak bir paydaşlığı sürdürmeleri gerekir.



PKK GÖRMEZDEN GELİNİYOR


Şu anda bile hala Avrupa'da PKK'nın açıkça, birçok ülkede elini kollunu sallayarak faaliyette bulunduğu da yine herkesin malumudur. Zorla para toplamalardan tutunuz, orada PKK'ya karşı olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına karşı birtakım tacizlere, baskılara kadar her türlü eylemi, Avrupa ülkelerinde yapmamaktadırlar. Dolayısıyla bu konuda da PKK'nın, Avrupa'daki faaliyetlerini kısıtlandıracak, onların bu kadar rahat bir şekilde faaliyet göstermelerini, tırnak içinde söylüyorum, siyasi faaliyet olarak algılamayacak olan bir yaklaşımı görmek istiyoruz.







#Bakanlar Kurulu
#Binali Yıldırım
#Numan Kurtulmuş
#PKK
#Avrupa
8 yıl önce