|

Kimsenin gözünün yaşına bakmam

AK Partili milletvekilleriyle kahvaltıda buluşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ ile mücadele kararlılığını, ‘kimsenin gözünün yaşına bakmam’ sözleriyle vurguladı. Erdoğan, ByLock’tan yakalanan hiç kimsenin mağdurum diye ağlamamasını istedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/12/2016 Cumartesi
Güncelleme: 03:06 - 3/12/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AK Partili bazı milletvekilleriyle önceki gün kahvaltıda buluştu. Edinilen bilgiye göre, kahvaltının gündeminde, başta anayasa değişikliği olmak üzere FETÖ, PKK ve DEAŞ terörüyle mücadele, dış gelişmeler vardı. Erdoğan, kahvaltıda, FETÖ ile mücadele kararlılığını vurguladı. “Hiç kimsenin gözünün yaşına bakmam” diyen Erdoğan, ByLock programından elde edilen verilerin bugün soruşturmanın en önemli belgeleri arasında bulunduğunu vurguladı.



MAĞDURUM DİYE GELMEYİN


ByLock kullandığı tespit edilen kişi sayısının 100 bine ulaştığı bilgisini veren Erdoğan, “ByLock'tan yakalananlar gelip mağdurum diye bana ağlamasın” ifadesini kullandı. ByLock kullanımı konusunda net tavır sergileyen Erdoğan, “Oğlunda ByLock çıktığı için evlatlıktan reddeden partili arkadaşımız var. Herkes böyle olmalı” mesajını verdi.



TAVİZ VERİLMEYECEK


FETÖ konusunda somut bir delil olması halinde hiç kimseye taviz vermeyeceğini vurgulayan Erdoğan, bununla beraber mağdur yaratılmamasının da önemine işaret etti. Erdoğan, bu konuda çok hassas davranılması, kimsenin mağdur edilmemesi gerekliliğine işaret etti.



TEŞKİLATLAR GÜÇLÜ DURMALI


“Terörle mücadelede kararlıyız. Terör konusunda herkes hak ettiği cezayı bulacak” mesajını veren Erdoğan, anayasa değişikliği teklifine bütün partilerin sahip çıkmasını istedi. Erdoğan, sağlanan uzlaşı ortamının önemine işaret etti. “Teşkilatların sağlam durmasında fayda var” diyen Erdoğan, bu dönemin eskiye göre daha kuvvetli olunması gereken bir dönem olduğunu, çok iyi çalışılması gerektiğini vurguladı.



İÇ TÜZÜK SİTEMİ


Vekiller Meclis'in uzun çalışma sürelerinden yakınınca Erdoğan'ın, kahvaltıdaki grup başkanvekillerine bakarak, “Niye İçtüzüğü değiştirmediniz?” diye sorduğu öğrenildi.



#FETÖ
#ByLock
8 yıl önce