|

Kimi uyutuyorsun?

Jandarmadaki cuntacılara ilişkin hazırlanan iddianamenin şüphelisi olan Teğmen Sinan Darakcı’nın savunması pes dedirtti. Darakcı, “Bomba seslerinin gelmesi üzerine korku içerisinde şehit olabileceğimizi düşünmeye başladık. Patlayan bomba sonrası elektrikler kesilince sabah 05.30 sıralarına kadar uyu- duk” diyerek akıl sınırlarını zorladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/06/2017 Cuma
Güncelleme: 06:58 - 2/06/2017 Cuma
Yeni Şafak
Foto: Arşiv
Foto: Arşiv

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca FETÖ darbe girişiminin Jandarma Özel Asayiş Komutanlığı ve Jandarma Muhabere Elektronik ve Bilgi Sistemleri (MEBS) Komutanlığı'na ilişkin 11 şüpheli hakkında düzenlenen iddianamede önemli ayrıntılar yer aldı. İddianamede, Jandarma MEBS Grup Komutanlığı’nda görevli şüpheli Teğmen Sinan Darakcı’nın yılllık izinde olmasına rağmen, 15 Temmuz gecesi birliğe geldiğine dikkat çekildi. Sözde darbe mesajlarının muhabere merkezine gelmeye başladığı saat 22.14 sıralarında şüpheliler Sinan Darakcı ile Gökhan Aytaç ve Halil İbrahim Kocamaz’ın MEBS Grup Komutanlığı’na geldiği belirtildi.

MESAJLARI OKUDU

Üç şüphelinin de önce sivil giyimli olduğu, daha sonra kamuflajlarını giydikleri kaydedilirken, saat 22.22 sıralarında da Darakcı’nın Haber Merkezi’ne giderek mesajları okuduğu ifade edildi. İddianamede şüphelilerin, darbe içerikli mesajdan önceden haberdar olduklarının değerlendirildiği vurgulandı. Gece boyunca MEBS Destek Tabur Komutanlığı’nda darbe faaliyetlerine katılan şüphelilerin saat 05.25 sıralarında da sivil kıyafetleriyle birlikten ayrıldıkları kaydedildi. Şüphelilerden Kocamaz’ın örgütün haberleşme programı ByLock’u kullandığı bilgisine yer verildi.

18 KERE YOLLAMIŞLAR

MEBS Grup Komutanlığı’nda Uzman Çavuş rütbesiyle görev yapan tanık Mürsel Karsak, olay tarihinde nöbetçi olduğunu belirterek, saat 22.15 sıralarında ‘katılış’ başlıklı ilk mesajın geldiğini belirtti. Daha sonra da mesajların gelmeye devam ettiğini söyleyen Karsak, “Nöbetçi Astsubayın odasına gittim, kendisine ‘komutanım harekat yıldırım mesajı yağıyor, acil haber merkezine gelin’ dedim. Nöbetçi Astsubay Doğan Kahraman geldi, bana 'ben çıktısını alayım sen kaydet' dedi. Daha sonra yan odada bulunan nöbetçi Subay Sabahattin Çakmak bizi duymuş, bunun üzerine yanımıza geldi. Aynı mesaj gece boyunca 17-18 defa geldi. Saat 22.30 sıralarında o gün nöbetçi olmayan Teğmen Sinan Darakcı ve Teğmen Halil İbrahim Kocamaz odaya geldiler. Sinan Darakcı’nın mesajı okuduğunu gördüm” dedi.

ŞEHİT OLACAĞIMIZI DÜŞÜNDÜK

23 Temmuz'dan beri tutuklu olan Darakcı’nın ifadesi ise pes dedirtti. FETÖ’nün ne olduğunu bilmediğini ancak dış güçlerin amaçlarına hizmet eden bir örgüt olduğunu düşündüğünü savunan Darakcı, 15 Temmuz günü senelik izinde olduğunu söyledi. WhatsApp grubundan alarm verildiği, sıkıyönetim ilan edildiği şeklinde mesajlar geldiğini iddia eden Darakcı, Halil İbrahim Kocamaz ile birlikte Jandarma MEBS Grup Komutanlığı’na gittiğini ve darbe mesajlarını gördüğünü savundu.

SABAHA KADAR UYUMUŞ

Uçakların uçmaya başladığını kaydeden Darakcı, “O sırada Kobra ve Jandarma arasında geçen telsiz görüşmelerinde aralarında ‘vurun’ şeklinde görüşmelerin geçtiğine şahit olduk. Bomba seslerinin gelmesi üzerine korku içerisinde şehit olabileceğimizi düşünmeye başladık. Patlayan bomba sonrası elektrikler kesilince sabah 05.30 sıralarına kadar uyuduk. Akabinde kalkarak evimize gittik” diyerek kendini savunmaya çalıştı.

#​Jandarma
#Cunta
#Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı
7 yıl önce