|

Kim bu siviller

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 15 Temmuz darbe girişimi sırasında 1. Ordu Komutanlığı Selimiye Kışlası’nda gerçekleştirilen eylemlere ilişkin yürüttüğü soruşturmayı tamamladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/05/2017 Cuma
Güncelleme: 05:58 - 12/05/2017 Cuma
Yeni Şafak
​Kim bu siviller
​Kim bu siviller

Soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede Yeni Şafak’ın aylar önce gündeme getirdiği, Selimiye Kışlası’nda görevli İstihbarat Astsubayı Eshabil Saka ile irtibatlı olan sivil FETÖ üyesi Feyzullah Şahan ile ilgili önemli ayrıntılar yer aldı. 15 Temmuz günü buluşan ikili, darbe girişiminin başlamasıyla yolları ayrıldı. Şahan’a ait beyaz Hyundai marka aracı alan Astsubay Eshabil Saka, Selimiye Kışlası’na girdi. Saka, darbe teşebbüsü sırasında Görüntü İzleme Merkezi’nde, İstanbul genelinde gelişen olayları tek tek not etti.

KAMERA KAYITTAYDI

İddianamede Şahan ile 1. Ordu Komutanlığı’nda görevli Astsubay Eshabil Saka’nın 15 temmuz darbe teşebbüsü sırasında neler yaptıkları tek tek anlatıldı. İddianameye göre, Kahramanmaraş’tan hareket ederek İstanbul Üsküdar Selimiye Mahallesi’ne gelen Feyzullah Şahan ile Eshabil Saka çok sayıda telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Eshabil Saka, Binbaşı Nurullah Kalebaşı tarafından kışlaya çağırılınca, Feyzullah Şahan’dan aldığı arabayla kışlaya girdi. Selimiye Kışlası’nın kamera kayıtları incelendi. Kameralara sivil imam Şahan’a ait Hyundai marka araçta yer aldı. Selimiye Kışlası’na giren araçtan 4 kamuflajlı indi. İlerleyen saatlerde bu dört şahsın sivil kıyafetli olarak aynı araca bindikleri ve kışladan ayrıldıkları tespit edildi. Bu kişilerin kim oldukları halen sır.

#FETÖ
#15 Temmuz
#Selimiye Kışlası
7 yıl önce