|

Kendinden motorlu fişleme

FETÖ’nün kendilerinden olmayan hakim ve savcıları 3 dereceli olarak fişlediği ortaya çıktı. ByLock yazışmalarına göre örgüt, FETÖ’ye karşı net tavırları olan hakim ve savcıları ‘kendinden motorlular’, ‘vagon halindekiler’ ve ‘menfaatçiler’ diye sınıfladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/06/2017 воскресенье
Güncelleme: 05:35 - 11/06/2017 воскресенье
Yeni Şafak
Ömer Köroğlu
Ömer Köroğlu

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, eski HSYK üyesi Ömer Köroğlu hakkında ‘FETÖ üyeliği’ suçundan iddianame düzenledi. İddianamede, ByLock yazışmalarıyla deşifre edilen örgütün yargı üyelerine yönelik fişleme yöntemleri anlatıldı. Buna göre, kendilerinden olmayan yargı üyelerine yönelik fişleme bilgilerini ‘Menfi Takip Havuzu’ adlı bir dosyada toplayan örgüt, buradaki bilgileri düşman görülen kişiler üzerinde ‘amaca uygun olarak’ kullandı. İnsanları fişlerken birçok kodlama kullanan FETÖ’nün bir başka yöntemi daha deşifre edildi.

3 FARKLI KODLAMA

Örgütün yargı yapılanmasında yeralan sivil imamlar arasındaki ByLock yazışmalarıyla tespit edilen sözkonusu fişlemede 3 farklı kodlamadan bahsediliyor. FETÖ’ye karşı net tavırları olan hakim ve savcılar ‘Kendinden motorlu hizmet düşmanları’ şeklinde tanımlanırken, bir grup bilinciyle hareket eden FETÖ karşıtı hakim-savcılar ise ‘Vagon halinde olan hizmet düşmanları’ şeklinde kodlandı. Üçüncü kodlamada ise ‘Korku veya bir angajman ile (menfaat vb) önüne iş geldikçe hizmet aleyhinde iş yapanlar’ yeraldı.

SÜREÇ DÖNÜNCE...

Yargı imamlarından İrfan Ö.’nün, bir diğer yargı imamı Halil İbrahim Ş.’ye ByLock’tan gönderdiği ‘FW: ARGE-DT gündemleri’ başlıklı mesajda, sözkonusu fişleme yöntemlerinden bahsedilirken, toplanan bilgilerin ‘sürecin dönmesinin’ ardından önemli hale geleceğine vurgu yapılıyor. Mesaj şöyle: “Hizmet aleyhine operasyon yapan tüm hakim ve savcıların ayrıca takibi ve yaptıkları her operasyon ile ilgili elimizdeki bilgiler de dahil (mümkünse) ayrı bir excelde Ar-Ge formatında tutmamız gerekiyor. Bu çok önemli, inşallah süreç dönünce bu bilgiler çok önemli olacak. Sıcağı sıcağına kaydetmemiz gerekiyor. Bu gündemi ay sonu alacağız ve bana 15 günde bir soracaklar. Yargıda Birlik Derneği üyelerinin kendi aralarındaki çatışmaları... YBD'deki Hakyolcu, ülkücü, ulusalcıların ve diğer muhafazakâr grupların kendi aralarındaki her sürtüşmesini kayda geçirmemiz lazım. Not: Acil veya önemli olanları hemen gönderebilirsiniz” ifadeleri yer alıyor.

Burada
vagon var
FETÖ’cü hakim-savcılarla örgüt imamları arasında yapılan ByLock yazışmalarına göre, ‘imam’ Halil İbrahim Ş., eski Niğde Savcısı Muhammet Turgay B.’ye “Hizmet düşmanları diye bir çalışma yapmamız gerekliydi, bakabildiniz mi?” diye soruyor. Bunun üzerine FETÖ’cü savcı B. ise “Abi kendinden motorlu burada yok. Vagon var” karşılığını veriyor ve ‘vagon’ diye sınıflandırdığı hakim ve savcıların isimlerini veriyor. İmam Ş. de daha sonra “Tamam abi, en çok sizi açık görünce hep size yazıyoruz. Hakkınızı helal edin” ifadesini kullanıyor.

#FETÖ
#Fişleme
#ByLock
7 лет назад