|

Kazma kürekle babasını arıyor

9 Kasım 1998’de Batman’da evinin önünden kaçırılan TPAO işçisi Cevzet Soysal’dan 18 yıldır haber alınamıyor. FETÖ’nün ilk kurbanlarından olduğu öne sürülen Soysal’ın Beşiri kırsalına gömüldüğü iddiası aileyi harekete geçirdi. Savcılığa ‘mezarı bulun’ diye başvuran aile ses çıkmayınca elinde kazma kürek babasını arıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/11/2016 الأربعاء
Güncelleme: 01:33 - 9/11/2016 الأربعاء
Yeni Şafak

Batman'da FETÖ üyesi polis müdürlerinin talimatıyla Faili Meçhulleri Araştırma Ekibi'nce işkence edilerek öldürüldüğü iddia edilen TPAO işçisi Cevzet Soysal cinayetinde bir arpa boyu yol katedilemedi. Sosyal'ın cenazesinin Beşiri kırsalına gömüldüğünü öne süren bir polis memurunun ifadesinden sonra aile, Batman Cumhuriyet Başsavcılığı'na 2015 yılında suç duyurusunda bulundu. 18 yıldır kayıp olan mezarın bulunmasını talep eden aile, aradan geçen süreçte dava bile açılmadığını belirterek, kayıp mezarı kendi imkanlarıyla aramaya başladı.



İKİ POLİS İFADEMİZİ ALDI


İstanbul Cumhuriyet Başsavcı vekili Fuzuli Aydoğdu'nun başlattığı soruşturmaya ilişkin, Batman'a iki polis memurunun geldiğini anlatan Mücahit Soysal, “İfademizi aldılar. Bizzat babam gibi kaçırılan bir başka kişinin de ifadesine başvurdular. Daha sonra babamın olayıyla ilgili 19 kişi gözaltına alındı. Ancak hepsi anlayamadığımız şekilde serbest bırakıldı" diye konuştu. İstanbul'dan gelen polis memurlarıyla Batman Emniyeti'nde çok fazla FETÖ'cü olduğu gerekçesiyle avukatlarının ofisinde görüştüklerini anlatan Mücahit Soysal, “Polisler 'Batman Emniyeti'nde çok FETÖ'cü var. Sizin ifadenizi dışarıda alalım' dedi. İfademizi avukatın ofisinde aldılar" açıklamalarında bulundu.



BABAMIZIN MEZARINI BULUN!


Cevzet Sosyal'ın evlatlarının ortak talebi mezarın bir an önce bulunması. Kızı Hicran Güneş, “Babamızın mezarını bulabilmek için yetkililerden yardım bekliyoruz" diyor. Babası kaybolduğunda 1 yaşında olan Müslüme Soysal ise “Yetkililerden yardım istiyoruz. Bize babamızın mezarını versinler" diyerek gözyaşı döküyor. Mücahit Sosyal da, “18 yıl boyunca hep ümidimiz vardı. Kapının önünden geç vakitlerde geçen arabalar olunca, babamızı kaçıranlar acaba geri mi bıraktı diyerek kapıya koşuyorduk. Şimdi ise öldüğünü biliyoruz, fakat gidip başında dua okuyabileceğimiz bir mezarımız yok" diye konuştu.





BENİ KORURSANIZ GÖSTERİRİM


Öte yandan FETÖ'ye mensup polis memurlarının cinayette parmağı olduğunu anlatan bir polis memuru da, cenazenin yerini bildiğini açıkladı. Mücahit Sosyal, avukatımız gidip bu eski polis memuruyla görüştüğünü belirterek, hükümet yetkililerinin himayesinde gelip bölgeyi gösterebileceğini anlattı.



Eşimin mezarında Yasin okuyacağım


Cevzet Sosyal'ın eşi Kaside Sosyal, “18 yıldır ha bugün ha yarın gelecek diye bekledik. En son bir gazete haberinde eşimin öldüğünü öğrendim. Hayatım alt üst oldu. Şu an ne halde olduğumuzu sadece Allah biliyor. Ben her gece tıkırtı duyardım, o tıkırtıları eşim geldi zannediyordum. Senelerce eşimin geri döneceği günü bekledim. Şimdi mezarını bulamıyorum" dedi. Eşinin mezarı başında bir Yasin, Fatiha okumak istediğini söyleyen Kaside Sosyal, “Beşiri kırsalının olduğu alana gidiyoruz, orada eşime dua ediyoruz. Mezarı arıyoruz ama bulamıyoruz" diye anlattı.


#FETÖ
#Cevzet Soysal
٪d سنوات قبل