|

Kavurmacı çarkı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ömer Faruk Kavurmacı’nın tekrar tutuklanmasına karşı çıktı. Kavurmacı’nın tahliye kararı sonrası, “Damat serbest, gariban içeride” açıklaması yapan Kılıçdaroğlu, “Kavurmacı’nın tutuklanmasını doğru bulmuyorum. Tutuksuz yargılanmalıydı” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/06/2017 Pazar
Güncelleme: 03:33 - 18/06/2017 Pazar
Yeni Şafak
​Kavurmacı çarkı!
​
​Kavurmacı çarkı! ​

Terör Örgütü’nün (FETÖ) iş dünyası yapılanmasına yönelik dava kapsamında tahliye edilen Ömer Faruk Kavurmacı’nın yeniden tutuklanması CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu gerdi. Daha önceki açıklamasında tahliye kararını eleştirerek, “Damat serbest, gariban içeride” diyen Kılıçdaroğlu, “Asıl olan tutuksuz yargılamadır” dedi.

TUTUKLAMAYA KARŞI ÇIKTI

İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasına tepki yürüyüşünün üçüncü gününe, geceyi geçirdiği Kahramankazan ilçesi yakınlarındaki kamp alanından başladı. Kılıçdaroğlu burada, FETÖ’nün iş dünyası yapılanmasına yönelik dava kapsamında Ömer Faruk Kavurmacı hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkartılması ve Kavurmacı’nın önceki İstanbul’da gözaltına alınmasıyla ilgili de değerlendirmelerde bulundu.

KARARI DOĞRU BULMUYORUM

Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: “Bir haber aldım, Ömer Faruk Kavurmacı’nın tekrar tutuklanmasını için bir kararın çıktığı söylendi. Bu kararı doğru bulmadığımı ifade etmek isterim. Yargıda çifte standart olmamalı. Asıl olan tutuksuz yargılamadır. Zaman zaman eleştirdik, zaman zaman yargının bu tür kararlarının doğru olmadığını, çifte standart yarattığını ve toplumu ayrıştırdığını ifade ettik. Ben kesin mahkumiyet kararı çıkmadığı sürece insanların tutuklanmalarını doğru bulmuyorum.”

#Kemal Kılıçdaroğlu
#Enis Berberoğlu
#FETÖ
7 yıl önce