|

Katiller!

FETÖ'nün A Takımı 'çatı dava' kapsamında ilk kez hakim karşısına çıktı. Hidayet Karaca'nın ara verilmesini talep etmesi sert tepkilere neden oldu. Amirallere Suikast kumpasında intihar eden Yarbay Ali Tatar'ın ablası Hürriyet Ünver, "Beklemek zoruna mı gitti? Ben 7 yıldır bekliyorum. Hesap vereceksiniz katiller" diye bağırdı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/11/2016 Çarşamba
Güncelleme: 00:17 - 23/11/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

FETÖ'nün A takımına yönelik açılan davanın görülmesine dün başlandı. Fetullah Gülen'in de aralarında bulunduğu 73 sanıktan tutuklu 7 isim hakim karşısına çıktı. Örgütün Meclis imamı olduğu belirtilen sanıklardan İlhan İşbilen'in avukatlığını CHP eski Konya Milletvekili Atilla Kart'ın yapması dikkat çekerken, SEGBİS'le duruşmaya katılan Hidayet Karaca'nın duruşmaya ara verilmesini talep etmesi sert tepkilere neden oldu.



AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET


"Anayasayı ihlale teşebbüs etmek, silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek, hükümeti yıkmaya teşebbüs etmek, terör örgütü faaliyeti çerçevesinde siyasi ve askeri casusluk, hukuka aykırı olarak kişisel verileri ele geçirme ve kaydetme, nitelikli dolandırıcılık, kamu kurumuna karşı dolandırıcılık, nitelikli zimmet, resmi belgede sahtecilik ve suç gelirlerini aklama" suçlarından yargılamanın yapıldığı 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın ilk duruşmasında tutuklu İlhan İşbilen, Kazım Avcı, Dilaver Azim, Ali Çelik, Abdülkadir Aksoy ile Alaeddin Kaya hazır edildi. Hidayet Karaca ise tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi'nden SEGBİS'le duruşmaya bağlandı.



HABLEMİTOĞLU'NUN EŞİ İZLEDİ


Duruşmaya, eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan, eski Hakim Osman Kaçmaz, intihar eden Albay Ali Tatar'ın ağabeyi Ahmet Tatar ve ablası Hürriyet Ünver ile evinin önünde uğrağı suikast sonucu yaşamını yitiren akademisyen Necip Hablemitoğlu'nun eşi Şengül Hablemitoğlu'nun ve bazı müştekilerin avukatları katıldı. Duruşma başında, Ankara CMK tarafından Gülen'in savunması için görevlendirilen avukat Alihan Uncu'nun, görevinden çekilmek için yaptığı başvurunun baro tarafından reddedilmesi üzerine İdare Mahkemesine dava açtığı ve Gülen'in avukatlığını sürdürmesinin yürütmesini durdurduğu tutanağa geçirildi. Sanık Cemal Uşak'ın avukatı Murat Emre Turhan müvekkilinin vefat ettiğini söyledi ve müvekkili hakkındaki kamu davasının düşürülmesini istedi. Mahkeme Başkanı Selfet Giray ise şu aşamada dosyayı ayıramayacaklarını belirtti.





'İKAMET ADRESİM SİLİVRİ'


Mahkemenin adres ve kimlik tespitiyle başlayan duruşmada ilginç bir diyalog yaşandı. Gözündeki rahatsızlık nedeniyle hastaneye gittiği gerekçesiyle duruşmaya gecikmeli olarak bağlanan Hidayet Karaca, mahkeme başkanının "Adresiniz neresi?" şeklindeki soruya "Silivri" diye yanıt verdi. Başkanın "İkamet adresiniz neresi?" şeklindeki ikinci sorusuna ise Karaca, "2 yıldır buradayım. Başka adresim yok" karşılığını verdi.



HAKİM SALONDAN ÇIKARDI


Mahkeme Başkanı Giray'ın 666 sayfalık iddianameyi özetlemeye başlamasından bir süre sonra Karaca söz alarak, "Sayın başkan hastaneden geldim. Rahatsızlığım var. Ara vermeyecek misiniz?" diye sordu. Bunun üzerine intihar eden Albay Ali Tatar'ın kardeşi Hürriyet Ünver, "Beklemek zoruna mı gitti? Ben 7 yıldır bekliyorum. Kardeşim sıcak kanını göğsüme bıraktı" diye bağırdı. Mahkeme başkanının uyarısına rağmen bağırmaya devam eden Ünver salondan çıkarılırken, sanıkların yüzüne karşı, "Katiller, yüzüme bakın, boynumdaki kırmızı atkıyı sizin için taktık" şeklinde tepki göstermeye davam etti.



İşbilen'in avukatı CHP'li Kart


Duruşmada ilk savunma yapan sanık İlhan İşbilen'in avukatlığını ise CHP eski Konya Milletvekili Atilla Kart'ın yapması dikkat çekti.





BUNU NASIL YAPARSINIZ?


Duruşmaya ara verildiği sırada Ali Tatar'ın ağabeyi Kart'a "Yazıklar olsun bunu nasıl yaparsınız" diye bağırdı. İlhan İşbilen'in savunmasını doğum yıllarından başlaması ve berberlik yaptığı yılları film gibi anlatması üzerine müşteki Osman Kaçmaz, söz alarak, mahkeme başkanına "Efendim bizimle dalga geçiyor" diye tepki gösterdi.



'HAYATIMI ANLATIYORUM'


İşbilen "Ben hayatımı anlatıyorum” dedi. Kaçmaz "O zaman yazılı olarak size versin. Siz okuyun başkanım" dedi. Araya giren avukat Atilla Kart ise İşbilen'i destekleyerek, "Yüz yüze bir savunma var. Lüften müdahale edilmesin" şeklinde karşılık vermesi dikkatlerden kaçmadı.



ÇOCUKLUĞUNA BİLE İNDİ!


Ancak FETÖ tutuklusu İşbilen'in çocukluğundan başlayarak hayat hikayesini anlatması mahkeme başkanı ile müşteki sırasında oturan isimlerden sık sık tepki gördü.



#FETÖ
#Ali Tatar
#Hidayet Karaca
8 yıl önce